Voedselbosje voor CBS de Wendakker

vrijdag 2 december 2022
Voedselbosje voor CBS de Wendakker

Op feestelijke wijze werd vorige week een Voedselbosje op het plein van CBS de Wendakker aangeplant. Leerlingen van de school mochten op de plantdag de planten een plek geven in het Voedselbosje, hierbij geholpen door medewerkers van IVN Milieueducatie en Axent groen.

De leerlingen ontdekten hoe belangrijk wormen zijn voor het bodemleven en kregen al een voorproefje van wat er volgend jaar gaat groeien. Ze maakten eigen kruidenthee en roosterden appels boven een vuurtje. In het Voedselbosje groeien dertig soorten eetbare bomen, struiken, kruiden en bodembedekkers. Zo staan er een appelboom, een perenboom, een amandelboom. Maar er groeit ook rabarber en brave hendrik.  

Boswachters
Komend jaar zijn de leerlingen van groep 5/6 de boswachters. Op ongeveer 30 vierkante meter verzorgen de leerlingen planten, struikjes en bomen waar in het najaar vruchten van geoogst kunnen worden. Leerlingen leren zo hoe voedsel groeit en smaakt. De juffen en meesters hebben de beschikking over educatiemateriaal van het IVN zodat er ook in de lessen aandacht is voor alles wat er te leren en te zien is in het Voedselbosje. 

Tegels
CBS de Wendakker heeft een plein met veel tegels en heeft het plan om komend voorjaar het schoolplein verder te ‘vergroenen’. Het Voedselbosje is daarmee ook een eerste stap naar een speel- en leeromgeving die groener en uitdagender is. Een enthousiaste werkgroep met ouders en leerkrachten is de drijvende kracht achter dit project.  

Scholen konden zich vorig jaar al inschrijven voor een gratis Voedselbosje. IVN Overijssel en het programma Natuur- en Milieueducatie van de gemeente Zwolle wilden in eerste instantie één Voedselbosje vergeven. Er kwamen echter zoveel aanmeldingen binnen dat de gemeente besloot om vier Voedselbosjes te ondersteunen. CBS de Wendakker werd hiervoor geselecteerd vanwege de motivatie om een groener schoolplein te realiseren.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!