Zwolse theaters zamelen winterjassen in voor Oekraïne

zaterdag 10 december 2022
Zwolse theaters zamelen winterjassen in voor Oekraïne

Zwolse theaters sluit aan bij het initiatief Trek je jas uit voor Oekraïne van de stichtingen MYzwolle en HUMANE. Het doel is om tijdens de laatste weken van december en januari zoveel mogelijk winterjassen in te zamelen voor Oekraïne. De jassen worden ingezameld in Theater de Spiegel.

Miljoenen Oekraïners hebben momenteel geen goede toegang meer tot stroom en dat wordt met de dag meer door de bombardementen. Terwijl de temperaturen daar vaak ver onder nul liggen. Daarom hebben stichtingen Myzwolle en HUMANE het initiatief genomen om winterjassen in te zamelen. Bezoekers van het theater kunnen hun oude winterjas meenemen en inleveren en dragen zo bij aan de nood van mensen in Oekraïne.

“Normaal hang je jas op in de garderobe en geniet je daarna van een prachtige voorstelling. Het is vreemd dat voor de mensen in Oekraïne die werkelijkheid opeens is verdwenen. Juist in deze tijden richting kerst en oud en nieuw zouden ook zij eigenlijk de warmte en gezelligheid moeten kunnen voelen. Helaas is dat daar nu ver weg.” aldus Rob Zuidema, directeur van Zwolse theaters. 

‘Haal de zolderkast leeg’
“Wij vinden niet dat we hen aan hun lot over kunnen laten en we roepen iedereen op solidariteit te blijven tonen. In dit geval door letterlijk een jas uit te doen, superfijn dat Zwolse theaters aan zijn gehaakt op dit idee”, aldus Morariu, voorzitter van de Stichting HUMANE.

Het plan is om zoveel mogelijk winterjassen in te zamelen. Vaak hebben mensen meerdere winterjassen thuis, ongebruikt in de garderobe of zolderkast. Bezoekers van Theater de Spiegel worden gevraagd de zolderkast leeg te halen en winterjassen meenemen.  Zuidema: “Als mensen de jassen achterlaten zorgen de stichtingen dat de jassen zo spoedig mogelijk op de juiste plek in Oekraïne terecht komen, zo kan er met een klein gebaar grote impact worden gemaakt”.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!