Burgemeester bezoekt briljanten echtpaar

maandag 27 maart 2023
Burgemeester bezoekt briljanten echtpaar

Burgemeester Peter Snijders heeft maandag het echtpaar Epping – Pomper bezocht. Henk (85) en Janke (83) Epping vierden gisteren hun 65-jarig huwelijk, reden genoeg voor de burgervader om naar Stadshagen te gaan om het echtpaar te feliciteren.

In 1950 verhuisden Janke en Henk met hun ouders, vanuit het noorden van het land, naar Deventer. Daar gingen beide naar dansles in een buurthuis. Van het één kwam het ander en acht jaar later traden Henk en Janke in het huwelijk in het stadhuis van Deventer. De eerste twee jaar van hun huwelijk woonde het stel bij de ouders van Henk.

Daarna verhuisden ze naar Epe en woonden met hun zoon in een zomerhuisje tot hun huis opgeleverd werd. In 2001 verhuisde het stel naar Stadshagen, waar ze nu nog steeds zelfstandig wonen. Henk en Janke hebben een zoon en drie dochters. Ook hebben ze acht kleinkinderen, waarvan de oudste zestien jaar geleden is overleden, en vier achterkleinkinderen.

Henk heeft altijd als metaalbewerker bij VMI in Epe gewerkt. Janke werkte bijna vijfentwintig jaar parttime als cateringmedewerker bij de PTT in Epe. Voor Janke was het belangrijk dat ze altijd thuis was als de kinderen van school kwamen. Ook nu zijn de Eppings nog actief, Henk maakt graag houten kerstornamenten met zijn elektrische figuurzaag en Janke puzzelt graag.

Kamperen was de grote passie van het echtpaar, de laatste 35 jaar gingen ze vaak naar hun stacaravan op een camping in Ermelo. Tot groot verdriet van het echtpaar kwam daar vorig jaar een einde aan omdat de camping gaat sluiten.

Foto’s en tekst: Peter Denekamp

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!