Feestelijke oplevering 32 eengezinswoningen in Beemd

zaterdag 22 april 2023
Feestelijke oplevering 32 eengezinswoningen in Beemd

Vrijdag zijn 32 eengezinswoningen in de nieuwe buurt Beemd feestelijk opgeleverd. Onder het genot van een hapje en drankje werd het eindresultaat van dit project in Breezicht-Noord gevierd door woningstichting SWZ, de wethouder, de bouwers en de nieuwe bewoners. Ook een mooie gelegenheid voor de nieuwe bewoners om elkaar als buren te ontmoeten. 

Nikkels bouwbedrijf bouwde voor SWZ de 32 duurzame eengezinswoningen. Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder bij SWZ, opende de middag samen met Emiel Nikkels, directeur van Nikkels bouwbedrijf, en wethouder Dorrit de Jong (Wonen). Wiepke: “We zijn trots op dit project met 32 duurzame woningen in een groene omgeving. Extra bijzonder is dat wij voor het eerst woningen bouwen die we verhuren in het middenhuursegment. Daar is grote vraag naar bij een groep die in de huidige woningmarkt tussen wal en schip valt: hun inkomen volstaat niet (meer) om met de huidige rente te kunnen kopen, maar is te hoog om te mogen huren in de sociale huur.”

Dorrit voegde daaraan toe: “Zwolle is een thuis voor iedereen. Dat vraagt om veel soorten huizen: voor jong en oud, voor ieders portemonnee en ook voor mensen die extra zorg nodig hebben. Buurtschap Beemd draagt hier met het sociale- en middenhuursegment en de twee wmo-woningen zeker aan bij.”

Tuinpakketje

Alle aanwezige bewoners kregen een tuinpakketje met bloembollen. Het eerste pakketje reikte Dorrit uit aan bewoner Caitlyn. Zij huurt een van de woningen in het middenhuursegment. “We zijn heel blij met onze woning. Kopen lukte niet in deze markt en voor de huurwoningen kwamen we niet in aanmerking. We zijn heel blij dat deze kans voorbij kwam!”

Kijk voor meer informatie over het project op www.swz.nl/beemd.

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!