Nachtelijk bezoek vrachtwagens aan winkelcentrum verboden

dinsdag 16 mei 2023
Nachtelijk bezoek vrachtwagens aan winkelcentrum verboden

Vrachtwagens die in de nachtelijke en vroege ochtenduren naar het winkelcentrum van Stadshagen willen, worden voortaan geweerd. Dat heeft de gemeente Zwolle besloten na langdurige klachten van omwonenden over geluidsoverlast.

Met name in de vroege ochtend staan vrachtwagens al klaar met draaiende motoren om de bevoorradingsstraat in te rijden. Die straat is open van 07:00 uur tot 23:00 uur, maar chauffeurs staan er regelmatig al vroeger te wachten met draaiende motoren of koelelementen.

Gesprekken hielpen niet
De gemeente en wijkagent is al wel in gesprek geweest met transportondernemingen om dit probleem in te dammen, maar door onder meer wisselende chauffeurs blijven vrachtwagens vroeger dan nodig komen.

Verkeersborden
Daarom gaat de gemeente verkeersborden met een geslotenverklaring plaatsen op onder meer de splitsing van de Belvédèrelaan met de Frankhuizerallee en de Werkerlaan bij de rotonde naast de kerk. Op deze borden wordt chauffeurs te kennen gegeven dat het gebied niet toegankelijk is voor vrachtwagens tussen 23:00 uur ’s avonds en 07:00 in de ochtend.

Om te voorkomen dat de overlast naar andere delen van de wijk overslaat, gaan de gemeente en politie monitoren hoe het verbod wordt nageleefd.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!