Cricket is de nieuwste sport in Stadshagen

maandag 22 mei 2023
Cricket is de nieuwste sport in Stadshagen

Bezoekers en omwonenden van sportpark De Verbinding zal het niet zijn ontgaan: bij de voetbalvelden van CSV’28 is een cricketbaan aangelegd. Cricketclub Zwolle is sinds deze maand gevestigd in Stadshagen.

De afgelopen drie seizoenen zat Cricketclub Zwolle op de Marslanden en deelde daar de velden met voetbalclub SV Zwolle en de rugbyclub Zwolle. De groei van met name de rugbyvereniging zorgde ervoor dat de cricketclub samen met de gemeente is gaan kijken naar een andere accommodatie. Die is gevonden in Stadshagen bij CSV’28, dat de cricketers met open armen heeft ontvangen.

Tweede wereldsport

Voor veel Nederlanders is cricket een grote onbekende, maar het is na voetbal de tweede wereldsport. In landen als India en Pakistan is cricket bijna een religie. Bekende Nederlandse cricketfanaten zijn onder anderen cabaretier Erik van Muiswinkel en programmamaker Matthijs van Nieuwkerk. Bovendien doet ons land het helemaal niet slecht op mondiaal niveau. In februari wist Oranje zich te plaatsen voor het WK in Australië van volgend jaar. En met Bas de Leede en Paul van Meekeren spele twee Nederlandse ‘profs’ in de Engelse competitie.

Wedstrijden

Cricketclub Zwolle heeft inmiddels zo’n dertig leden afkomstig uit onder andere Nederland, Zuid-Afrika, India, Pakistan, Sri Lanka en Afghanistan. Het cricketseizoen is eind april begonnen en duurt tot begin september. Cricketclub Zwolle heeft twee teams in de nationale competitie, spelend in de tweede en de derde klasse van de Koninklijke Nederlandse Cricketbond. Dit betekent dat er vrijwel elke zondag een team actief is op de velden van CSV’28. Daarnaast zijn er twee avonden in de week trainingssessies.

‘Parkeer niet te dichtbij!’

De komst van de cricketclub heeft nauwelijks invloed op de parkeerdruk, maar kan wel gevolgen hebben voor het parkeren van omwonenden aan de Sportlaan. De harde bal waarmee wordt gespeeld, kan immers het veld worden uitgeslagen – vergelijkbaar met de homerun bij honkbal. Onverhoopt kan de bal op het parkeerterrein of op straat terecht komen. Het advies is dan ook om zeker tijdens wedstrijden de auto’s niet te dicht op het veld te parkeren.

Voor meer informatie kunt u terecht bij op de Facebookpagina van CC Zwolle of bij de secretaris van de cricketclub, cczwolle@ziggo.nl

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!