Gemeente bestrijdt Japanse Duizendknoop

vrijdag 2 juni 2023
Gemeente bestrijdt Japanse Duizendknoop

Je zou er zo aan voorbijlopen, ware het niet dat waarschuwingsborden verraden dat er lang het fiets- en wandelpad rond Breecamp een hevige strijd plaatsvindt. Doelwit: een venijnige invasieve plant die schade kan toebrengen aan taluds en wegen. De Japanse Duizendknoop is een gevaar voor de relatief nieuw aangelegde paden langs het wijkdeel en moet dus wijken.

Het bestrijden van de Japanse Duizendknoop is geen makkelijke klus. Waar op de ene plek simpelweg rooien en afgraven de beste optie is, kan op taluds juist een forse elektrische stoot helpen. Hierbij wordt liefst 5000 volt toegepast op de planten. Een leek kan zich voorstellen dat de Japanse Duizendknoop hier geen antwoord op heeft.

Breecamp is overigens niet de enige plek in Zwolle waar de invasieve plant zich heeft genesteld. Ook op andere locaties komt het plantje voor. De ROVA heeft de afgelopen jaren verschillende proeven gehouden om te kijken welke methode het beste werkt.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!