Lang omrijden wegens brugafsluiting

dinsdag 20 juni 2023
Lang omrijden wegens brugafsluiting

Alhoewel het was aangekondigd, laten veel automobilisten en fietsers zich nog verrassen door de afsluiting van de Mastenbroekerbrug. Auto’s keren veelal voor de rotonde pal voor de brug, om daarna een flinke omweg te moeten maken om in de stad te belanden. Dinsdagochtend leidde de afsluiting tot grote verkeersdrukte in de wijk: lange rijen auto’s wurmden zich door Stadshagen richting de Hasselterweg.

De brug is gesloten wegens werkzaamheden aan de dijken, die worden versterkt. Omdat er slechts een aantal bruggen toegang verlenen naar Stadshagen en er in de wijk een verkeersknip is gemaakt voor auto’s, moet de automobilist helemaal om de wijk heen rijden via de Zwarte Waterallee om bijvoorbeeld bij de hockeyvelden aan de overzijde van het water te komen.

Voor fietsers kan het ook vervelend zijn, zij moeten omrijden via de Twistvlietbrug en dan door Holtenbroek. Langs de dijk heeft geen nut: de aansluiting op het fietspad nabij de brug is ook afgesloten. De brug is tot en met 25 juni volledig afgesloten voor al het verkeer, dus ook fietsverkeer.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!