De Vlieger 2 wordt Kindcentrum Kasteelhoeve

vrijdag 14 juli 2023
De Vlieger 2 wordt Kindcentrum Kasteelhoeve

Vrijdagmiddag is de nieuwe naam van Kindcentrum De Vlieger 2 feestelijk onthuld. De school aan de Buckhorstlaan in Stadshagen gaat verder onder de naam ‘Kindcentrum Kasteelhoeve’. De nieuwe naam is bekend gemaakt tijdens het zomerfeest, dat helemaal in het teken stond van ridders en prinsessen.

Het was vrijdagmiddag een drukte van belang op het schoolplein van wat dan nog Kindcentrum de Vlieger 2 heet. Het zomerfeest van de school werd volop gevierd door kinderen van de kinderopvang, de BSO, de leerlingen van de basisschool, hun ouders/verzorgers, medewerkers en andere betrokkenen. Ze konden zich uitleven op springkussens, speeltoestellen en allerlei leuke activiteiten. Rond 16:30 uur werd dan eindelijk de nieuwe naam van de school bekend gemaakt: Kindcentrum Kasteelhoeve.

Tussen Werkeren en de Stadshoeve

“Kindcentrum Kasteelhoeve is een mooie combinatie van de ligging tussen Kasteel Werkeren en Park de Stadshoeve,” vertelt directeur John Berendsen. “De naam past goed bij zowel het basisonderwijs als de kinderopvang. Ouders, medewerkers en de kinderen hebben meegedacht over de nieuwe naam. Een werkgroep heeft uiteindelijk uit alle inzendingen deze mooie naam gekozen.”

Kindcentrum

Kindcentrum Kasteelhoeve biedt basisonderwijs, buitenschoolse opvang, kinderopvang en buitenschoolse activiteiten voor kinderen van 10 weken tot 13 jaar. “Er is een breed aanbod aan activiteiten waarbij iedereen meetelt, meedoet en leert,” gaat Berendsen verder. “Samen met Stichting Catent, Catent Kinderopvang, Kinderopvang Breed en externe partners biedt Kindcentrum Kasteelhoeve in Stadshagen een stevige basis voor elk kind.”

‘Ontvliegeren’

De onthulling van de nieuwe naam Kindcentrum Kasteelhoeve, is de tweede stap in het ‘ontvliegeren’. In Stadshagen en Westenholte bestonden drie verschillende scholen met dezelfde naam. KBS De Vlieger 1 in Westenholte werd vorig jaar al omgedoopt tot WestWijs. Nu is het de beurt aan Kindcentrum De Vlieger 2, vanaf nu dus Kindcentrum Kasteelhoeve. KBS De Vlieger 3 aan de Ingelandhof blijft de naam De Vlieger houden. De drie scholen, allemaal onderdeel van Stichting Catent, krijgen hiermee de ruimte om zich op hun eigen manier te profileren.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!