Na jaren afwezigheid weer Stadshagenrun

maandag 17 juli 2023
Na jaren afwezigheid weer Stadshagenrun

Goed nieuws voor hardloopliefhebbers: de Stadshagenrun keert terug op de Zwolse sportagenda. Op zaterdag 21 oktober 2023 kunnen hardlopers van alle leeftijden en niveaus weer deelnemen aan de kidsrun, 5 kilometer of 10 kilometer door Stadshagen. Atletiekvereniging av PEC 1910 heeft de organisatie overgenomen van Stichting Loopsport Zwolle.

De laatste editie van de hardloopwedstrijd in Stadshagen was in 2019, toen zo’n 1.800 lopers aan de start stonden. De afgelopen jaren ging de Stadshagenrun niet door vanwege corona en een tekort aan vrijwilligers. De nieuwe organisatie vindt het belangrijk dat de hardloopwedstrijd terugkeertHet was zonde dat zo’n mooi evenement noodgedwongen moest stoppen. Zeker in een hardloopstad als Zwolle’, zegt Corine Havinga, een van de organisatoren van av PEC 1910.

Start en finish

Net als de vorige edities is de start en finish van de Stadshagenrun bij Cultuurhuis Stadshagen aan de Werkerlaan. Vanaf daar lopen de deelnemers van de 5 en 10 kilometer via het Twistvlietpad richting de Hasselterdijk, waar ter hoogte van de Stadskolk het keerpunt is. Daarna rennen de hardlopers weer via onder meer de Pottenbakkerstraat en Marskramerstraat terug naar de finish. De deelnemers aan de 10 kilometer lopen twee rondes.

Kidsrun

Ook keert de succesvolle en populaire kidsrun terug. Kinderen tot 10 jaar lopen 800 meter, die afstand bestaat uit één ronde om het water tussen het Twistvlietpad en het Twistvlietpark. Jongens en meisjes van 10 tot 12 jaar kunnen kiezen tussen 800 meter (één ronde) of de Engelse mijl (1.600 meter). Kinderen van 12-14 jaar kunnen zich inschrijven voor de Engelse mijl.

Inschrijven

Deelnemers kunnen zich vanaf woensdag 19 juli 2023 via www.inschrijven.nl aanmelden voor een van de afstanden van de Stadshagenrun. De organisatie hoopt op net zoveel hardlopers als bij de vorige edities. Havinga: ‘Plezier staat voorop. Of je nou wedstrijdloper, recreant of beginneling bent, we gaan er voor alle deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers een fantastisch hardloopfeest van maken.’

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine september 2023

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!