Wanneer verrijst het nieuwe Frankhuis?

zaterdag 5 maart 2011

De plannen liggen al jaren op de plank, de grond is bouwrijp gemaakt, maar van enige bouwactiviteit voor het wijkdeel Frankhuis is nog geen sprake. Frankhuis zal, met zijn aantrekkelijk ligging pal naast de Twistvlietbrug, voor veel mensen een gewilde plek worden om te wonen. Echter door de crisis in de woningmarkt is het nu inmiddels jaren vertraagd. En vandaag viel uit de Stentor op te maken dat de plannen voor het twaalfverdiepingen hoge appartementencomplex naast de Twistvlietbrug is geschrapt. Veel Stadshagenaren zullen zich afvragen: wanneer verrijst het nieuwe Frankhuis?

Stedenbouwkundig plan Frankhuis
Water speelt de hoofdrol in het plan en er is nauw aangesloten bij het karakter van het buurtschap Frankhuis. De plannen zijn tot stand gekomen in overleg met bewoners van het buurtschap. In Frankhuis aan het Zwarte Water worden 469 woningen gebouwd.

Het unieke karakter van Frankhuis Stadshagen heeft voor een groot deel te maken met de ligging aan het Zwarte Water. Het stedenbouwkundig ontwerp vormt als het ware een overgangsgebied tussen Zwolle en Stadshagen. Ten zuiden is het plan meer dorps van karakter om zo een verbinding te vormen met het buurtschap Frankhuis. De groene openheid komt tot uitdrukking in een te bouwen borg.
Ten zuiden en westen van de woonwagenlocatie komen vrijesectorkavels met ruimte voor eigen inbreng. Langs de dijk komen dijkwoningen. De kop van Frankhuis vormt letterlijk het hoogtepunt met appartementen en waterwoningen met een waterplein en aanlegplaatsen. Hieronder wat impressies voor de plannen van de wijk:

Bron: www.architectenweb.nl

Bron: www.architectenweb.nl


De meeste inwoners van Stadshagen hebben de ontwikkelingen in het nieuwe wijkdeel Frankhuis op de voet kunnen volgen. Eén van de belangrijkste fietsroutes naar het centrum van Zwolle gaat dwars door het nog braak liggende terrein. Afgelopen maanden is hard gewerkt aan het bouwrijp maken van het terrein. Door het instorten van de woningmarkt is ook Stadshagen zwaar getroffen. De snelheid waarmee de afgelopen jaren de woningen uit de grond werden gestampt is flink tot stilstand gekomen. Zo ook de ontwikkeling van Frankhuis. Volgens de eerste plannen zou er in 2008 begonnen moeten worden met de bouw van appartementen en woningen in verschillende prijscatagorieën. Zoals iedereen heeft kunnen zien, is dat niet gebeurt. Nu de woningmarkt weer lijkt aan te trekken en het terrein in gereedheid is gebracht, is het nu de vraag wanneer de eerste palen de grond in gaan. Echter in de Stentor van vandaag kon worden opgemaakt dat de plannen voor het twaalfverdiepingen hoge appartementencomplex naast de Twistvlietbrug is geschrapt. Het is dus de vraag of het oorspronkelijke stedenbouwkundig plan gerealiseerd gaat worden.

Bron: www.architectenweb.nl

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!