46 nieuwe energieneutrale woningen in de verkoop voor De Tippe

woensdag 27 september 2023
46 nieuwe energieneutrale woningen in de verkoop voor De Tippe

Gebiedsontwikkelaar VanWonen heeft samen met Fijn Wonen, een merk van Van Wijnen, een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de realisatie van 46 betaalbare en energiezuinige woningen in het project Fijneburen in De Tippe in Zwolle. De woningen worden ontworpen door AG Nova Architecten. De bouw staat gepland voor 2024.

Het project Fijneburen omvat overwegend betaalbare en energieneutrale woningen, gericht op starters op de woningmarkt. Er komen 16 hoekwoningen en 30 tussenwoningen. De woningen variëren in grootte van circa 84 m2 tot circa 127 m2. Alle woningen hebben een eigen voor- en achtertuin en tellen twee of drie slaapkamers.

Mireille Jeurnink, VanWonen Directeur Vastgoedontwikkeling: “Dankzij de innovatieve en efficiënte bouwwijze van Fijn Wonen zijn wij in staat om in dit plan een groot deel van de woningen aan te bieden in de betaalbare prijscategorie. Hier is in Zwolle juist veel vraag naar. Bovendien kent dit plan een korte ontwikkeltijd, waardoor we het snel in verkoop hebben kunnen brengen. Mooi aan dit project is verder dat de bewoners in Fijneburen straks naast hun eigen tuin een collectieve tuin krijgen die zij samen kunnen inrichten. Zo hopen we dat de sociale contacten worden gestimuleerd en er al snel en gezellig buurtje ontstaat.”

De Tippe

De Tippe is de nieuwste wijk in Stadshagen, Zwolle. Hier worden ruim 1.300 woningen gerealiseerd. Het wordt een vriendelijke en groene buurt waarin mensen stedelijk kunnen wonen met het veilige en knusse gevoel van een dorp. De wijk is goed bereikbaar, met veel ruimte voor voetgangers en fietsers en met weinig auto’s op straat. De Tippe is opgedeeld in drie buurschappen met elk een eigen karakter: De Zuidpunt, De Stedelijke Radialen en Het Poldergrid. Het project Fijneburen komt in het buurschap De Stedelijke Radialen.

Menso Oosting, directeur Fijn Wonen: “We willen met onze nieuwe manier van bouwen bijdragen aan het oplossen van het woningtekort. De woningen in De Tippe zijn woningen van bewezen, hoogwaardige kwaliteit, geproduceerd in onze eigen woningfabriek. Verder zijn de verschillende woningtypes, met twee of drie slaapkamers en een eigen voor- en achtertuin, ook nog eens heel betaalbaar. En natuurlijk energiezuinig”, aldus Oosting.

Planning en aanmelden

De verkoop start binnenkort. De bouw start in het 2e kwartaal van 2024 en de oplevering is naar verwachting aan het einde van volgend jaar. Voor meer informatie kijk op www.wonenindetippe.nl. Hier is het ook mogelijk om je alvast aan te melden als belangstellende.

Over VanWonen

Woningen en leefomgevingen creëren voor de gezondste generaties. Dat is de VanWonen-missie als gebieds- en vastgoedontwikkelaar. Gebieden die goed zijn voor mens en aarde en waarin gemeenten en partners hun ambities op een duurzame manier vertaald zien. En waarin klanten zich welkom voelen, positief worden verrast en hun klantreis beoordelen met een 9+. Werkend vanuit Zwolle, Utrecht, Groningen en Nijmegen, gestoeld op persoonlijke relaties en een krachtig netwerk, staat VanWonen voor een nieuwe stijl van ontwikkelen. Ontdek meer op www.vanwonen.com.

Over Fijn Wonen

“Voor welke woonopgave je ook staat, bij Fijn Wonen zoeken we samen naar een passende oplossing. Fijn Wonen is het geïndustrialiseerde woonproduct van Van Wijnen, ontstaan in 2014 en staat voor een nieuwe manier van bouwen. Een manier die gebruik maakt van de huidige, technologische mogelijkheden met grootschalige inzet van robots en verregaande automatisering. In de eigen woningfabriek realiseren we snel kwalitatief hoogwaardige en gevarieerde woningen tegen een betaalbare prijs. Samen met corporaties, projectontwikkelaars, gemeenten en beleggers willen we betaalbaar wonen voor iedereen mogelijk maken en bewoners zich thuis laten voelen in hun woning en hun buurt. Zo dragen we nu, maar ook in de toekomst, samen bij aan gevarieerde en duurzame woonwijken in heel Nederland.”

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!