Stadshagenaren in het geweer tegen rapport Verkeersknip

zaterdag 5 maart 2011 108 reacties

Eén van de routes die in het rapport over de Verkeersknip als gevaarlijk wordt aangeduid.

Een groep Stadshagenaren is uiterst ontevreden over het afgelopen week gepresenteerde rapport over de Verkeersknip van Stadshagen en de procedure van de gemeente Zwolle om te reageren. Stadshagennieuws.nl ontving een ingezonden brief van een nog anonieme groep bewoners die vooral de reactietermijn op het rapport bij de gemeente hekelen. Bovendien zijn zij het niet eens met de onderzochte varianten. De groep wil dat er een langere reactietermijn op het rapport komt.

Ingezonden door anonieme klankbordgroep
De meest in het oog springende reactie naar aanleiding van de presentatie van het rapport Goudappel Coffeng is toch wel het ontstaan van een nieuwe klankbord groep wat opereert onder de naam: de Verkeersknip na Goudappel & Coffeng.  Een groep “wijze” mannen in Stadshagen is opgestaan na het lezen van het rapport welke afgelopen donderdag is gepresenteerd in de wijk.

De “wijze” mannen die – voorlopig  – alleen naar buiten toe treden onder de naam “Klankbord groep na Goudappel & Coffeng” noemt het feit dat bewoners slechts tot 18 maart 2011 kunnen reageren via het reactieformulier de directe aanleiding in verweer te komen. Een werkgroeplid: “Het is toch te gek voor woorden dat we een aantal opties voorgeschoteld krijgen en dat we slechts  veertien dagen de tijd krijgen een reactie te geven? Het onderzoek rammelt op een aantal punten. Wij denken dat we een heel goed alternatief hebben.”

Onderliggende structuur.
Een ander werkgroep lid vult aan : “Uit het onderzoek rapport valt heel duidelijk op te maken dat de mensen die het onderzoek hebben uitgevoerd de wijk niet goed kennen. Ze hebben duidelijk niet goed gekeken naar de onderliggende structuur in de wijk. Neem bijvoorbeeld de zuid optie. Hebben de onderzoekers wel eens gehoord van Kakel en Co? Hebben ze daar wel eens ter plekke gekeken? Als ze daar hadden gekeken waar ze zeker anders omgegaan met deze optie. Of past dit allemaal in de nieuwe verkiezing leus van de VVD? Wij zien liever veel nieuwe banen dan veel bomen? Begrijp ons goed, wij van de Klankbordgroep na Goudappel & Coffeng zijn niet tegen opheffen van de knip. Wij zien een goed alternatief welke wij verder willen onderzoeken. Wij kennen de wijk en wij weten haarfijn de knel punten. Dat de knip er uit gaat is voor onze werkgroep een uitgemaakte zaak. Daar is verder geen discussie meer over mogelijk met ons.” Aldus het nieuwbakken werkgroeplid. Hij wil niet met naam genoemd worden. “Nee, wij kiezen er op dit moment heel bewust voor als persoon niet naar buiten toe te treden. Ons gaat het om de juiste oplossing de knip op te heffen.  Daarbij gaat het niet om de personen van de klankbordgroep. Er zit nu bijvoorbeeld iemand in deze werkgroep die voorheen volstrekt voor handhaving van de knip was. Nu is hij om en wil hij in alle rust hier ook aan kunnen werken.”

Twee punten
De eerste twee punten waar de werkgroep aan wil werken zijn:

 1. de termijn van veertien dagen te kunnen reageren, dient opgeschort te worden naar 2 maanden.
 2. het lijkt er nu op dat niet iedereen in Stadshagen een reactie formulier heeft gekregen. De werkgroep wil dat de gemeente Zwolle het reactieformulier met aangepaste datum huis aan huis verspreid in Stadshagen.

Zodra dat gerealiseerd is zal het nieuwe klankbordgroep mensen uit Stadshagen benaderen zitting te nemen in het nieuwe klankbordgroep. Het alternatief wat zij ziet zal dan met deze mensen besproken worden. Uiteraard zal de klankbordgroep de nieuwe variant laten objectiveren door externe deskundigen uit het werkveld. Mensen die dit nieuwe klankbordgroep willen steunen dienen er zich wel van bewust te zijn dat dit klankbordgroep uitsluitend tot doel heeft de Verkeersnip op te heffen.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

108 reacties op 'Stadshagenaren in het geweer tegen rapport Verkeersknip' »

 • Hans G schreef:

  @WFvN heel belangrijk zijn ook de hulp diensten (brandweer en ambulance)zeker nu de dimence instelling(en) aan de Eerdelaan en het Zonnehuis waar regelmatig een melder afgaat,de aanrijroute van de hulpdiensten is ook via de mastenbroekerallee en zeker als dadelijk (2012) de nieuwe kazerne aan de Dennestraat gevestigd is.Je moet er toch nietaan denken dat ze met toeters en bellen moeten aansluiten in de rij van gestreste moeders met kids in de auto die de boel blokkeren.

 • Marcel schreef:

  @Claudia
  Dan pak je toch fijn de auto? Helemaal niemand die dat verbiedt. Doe ik ook met enige regelmaat.
  Je moet dan wel even omrijden.

 • Klankbordgroep schreef:

  @Patrrick Den Hertog:Ik bemerk uit de voorgaande reacties dat er verschillende mensen zijn die zich druk maken en nu ook opstaan. Diegene zou ik graag willen uitnodigen om de problemen ruimer te bekijken. Hierdoor kan er een breed gedragen oplossing aangedragen worden bij de gemeente.

  Namens klankbordgroep bedankt voor uw aanvullingen. Dit is exact wat ons doel is.

  Dan nog is de knip er nog lang niet uit. We realsieren ons dat er heel veel hobbels zijn, met name politieke hobbels. Het is daarom juist belangrijk de politiek te laten weten wat het breed gedragen oplossing van de wijk is.Hoe ziet die er uit?

  Daarvoor hebben we meer tijd nodig. Teken daarom de petitie!

  Di Mistro

 • WFvN schreef:

  De petitie tekenen zal niet nodig zijn. Blijf aan het knutselen aan een mogelijke oplossing. Als er een goede/werkbare oplossing bij de gemeente wordt aangedragen en er is voldoende draagvlak (of niet al teveel tegenstand) dan zal de knip vast gerealiseerd worden. Zeker om dat Rene de Heer z’n best moet doen om op dit vlak geen last te krijgen van gezichtsverlies. Dus kom je aan met een werkbare oplossing, dan zal hij zich ongetwijfeld inzetten voor het daadwerkelijk opheffen van de knip, of in ieder geval de boel te verbeteren. Maak je over die termijn dus maar geen zorgen. Die termijn gaat toch niet verplaatst worden maar dat maakt ook niet zo gek veel uit denk ik.

 • Patrick den Hertog schreef:

  @Klankbordgroep ea,
  Ik blijf erbij dat men zich beter kan verenigen dmv de werkgroep verkeer en veiligheid. Hier is ruimte voor voor- en tegenstanders van de knip. Meld je aan zodat deze groep nu al de gemeente kan benaderen, maar ook in de toekomst.

  @Hans G,
  Ik ben niet volledig op de hoogte van alle aanmeldingen voor een bestuursfunctie van de wijkstichting. Mocht deze interesse er nog steeds zijn kan je je aanmelden via de site zo ook voor de werkgroepen.

 • Di Mistro schreef:

  @ Patrick den Hertog schrijft:Ik blijf erbij dat men zich beter kan verenigen dmv de werkgroep verkeer en veiligheid. Hier is ruimte voor voor- en tegenstanders van de knip. Meld je aan zodat deze groep nu al de gemeente kan benaderen, maar ook in de toekomst.

  Dat willen we best doen, echter de reactie termijn te kunnen reageren is op dit moment slechts nog drie dagen.

  Hoe ziet u dat voor u op korte termijn met een gezamenlijke reactie te komen? Volgens ons lukt dat niet. Teken daarom de petitie en roep zoveel mogelijk mensen op dit ook te doen.

  Als we vanuit de wijk zelf met een gezamenlijke alternatieve oplossing komen dan hebben we gewoon meer tijd nodig. Zie voor het standpunt van Di Mistro ook: http://www.dimistro4.blogspot.com

  Di Mistro

 • Martijn van der Veen schreef:

  Beste allen,

  Helder gesteld: er bestaat GEEN termijn voor het beïnvloeden van de GEMEENTERAAD om een bepaald besluit te nemen/te heroverwegen.
  Dat kan zelfs weer gebeuren bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014.

  Voorgaande om te voorkomen dat ‘men’ zich kan verschuilen achter de gestelde termijn van 14 dagen om niet te komen met een inhoudelijke reactie op het rapport. Want, eerlijk gezegd, daar begint het wel een beetje op te lijken.

  Met vriendelijke groet,

  Martijn

 • WFvN schreef:

  @Martijn:

  Daar lijkt het inderdaad op. Het lijkt erop dat er gewoon helemaal geen plan is. Het lijkt erop dat er helemaal geen zogenaamde klankbordgroep is. Het lijkt meer op een enorm goed gelukte grap om mensen op hun achterste poten te krijgen (waaronder het bij mij gelukt is)

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!