Minder overtredingen bromfietsers Twistvlietpad

woensdag 9 maart 2011 2 reacties

Het aantal bromfietsers dat te hard rijdt op het Twistvlietpad is fors afgenomen. Dat laten de politie en de gemeente Zwolle woensdagmiddag weten. Bewoners langs het Twistvlietpad beklaagden zich al lange tijd over de hardrijdende bromfietsers, met name toen er een ongeluk tussen een meisje  en een bromfietser ontstond. Nadat de gemeente en politie strenge controles instelden is het aantal overtredingen gedaald van ruim 20 procent tot 9 procent.

Minder overtredingen
De gemeente is vorig jaar gestart met de snelheidscontroles op het Twistvlietpad. De overtreders ontvingen een boete en kregen als ze fors te hard reden een veiligheidscursus aangeboden. Het gevolg van de snelheidscontroles is dus een daling van het aantal overtredingen. Voorheen lag het aantal overtredingen op het Twistvlietpad tamelijk hoog. 22.1 procent van de bromfietsers overtrad de maximumsnelheid. Nu rijdt ongeveer één op de tien bromfieters nog te hard.

Zware overtreders
Negentien jongens die fors te hard reden hebben een verkeersveiligheidscursus ontvangen. Dat gebeurde in samenwerking met het Openbaar Ministerie en het Regionaal Orgaan voor Verkeersveiligheid Overijssel. In plaats van strafvervolging en en fikse boete kunnen deze jongeren een intensief praktijkprogramma met groepsdiscusies volgen.

Ophef en harde maatregelen
Bewoners en bezoekers van deze website lieten in reacties ten tijde van het ongeval op het Twistvlietpad weten graag forse maatregelen te zien, zoals het verbannen van bromfietsen of het aanbrengen van verkeersdrempels op het fietspad. Nadat de politiek onder aanvoer van Theo Peeters van de PvdA zich met de zaak bemoeide besloot de gemeente Zwolle echter voor een onderzoek met de aanvullende snelheidscontroles.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!