Lees nu de eindejaarseditie van het StadshagenNieuws Magazine

zaterdag 23 december 2023
Lees nu de eindejaarseditie van het StadshagenNieuws Magazine

In heel Stadshagen en omgeving is deze week de decembereditie van het StadshagenNieuws Magazine bezorgd. In het magazine brengen we achtergrondverhalen uit onze wijk. In deze editie een interview met zorgwethouder Dorrit de Jong, aandacht voor stichting Waymaker en we spreken wijkgenoten die direct in actie komen als er iemand gereanimeerd moet worden. Namens de vrijwilligers van StadshagenNieuws, wensen we iedereen hele fijne feestdagen en een gezond en succesvol 2024!

Donkere dagen voor kerst. Voor veel mensen een tijd van bezinning. Het lijkt erop dat steeds meer mensen toe zijn aan dat ene praatje van hart tot hart. Bijna de helft van de Nederlanders boven de 18 jaar voelt zich namelijk wel eens eenzaam. Bovendien leven in Nederland bijna 1 miljoen mensen in armoede. Met stichting Waymaker willen Kimberley de Haan en Monique Statius zich graag inzetten voor deze mensen. Je leest het interview op pagina’s 60-61.

Voor iedereen in Stadshagen een (t)huis

Regelmatig is de vergrijzing in Nederland in het nieuws. Bijvoorbeeld als het gaat om woningen, arbeidsmarkt of over het nieuwe pensioenstelsel. Ook in Zwolle is dit een belangrijk onderwerp. Wethouder Dorrit de Jong van Wonen, Zorg en Ouderen vertelt over de uitdagingen in de toekomst en op welke manier de gemeente Zwolle daarmee aan de slag is. In 2040 telt Zwolle maar liefst 31.500 senioren. Dat betekent iets voor de manier waarop we in Stadshagen (samen) leven. Je leest het interview op pagina’s 10-11.

Helpen met reanimeren tot de ambulance komt

Wat moet je doen als iemand plotseling een hartaanval krijgt? Veel mensen weten vaak niet hoe ze moeten handelen, laat staan reanimeren. Voordat er een ambulance is wil je wel graag kunnen ingrijpen. Daar komen vrijwilligers in beeld die zich hebben aangesloten bij HartslagNu. Die krijgen een melding bij een noodgeval en spoeden zich dan naar het slachtoffer. Ze weten hoe ze moeten reanimeren en kunnen vaak met een AED omgaan. Stadshagenaar Hugo is één van hen. Lees over zijn ervaringen op pagina 7.

Daarnaast veel aandacht voor wonen, ondernemen, werken, zorg en gezin. Specialisten geven antwoord op vragen van lezers. Ook twee columns: door het Verloskundig Huys en MOOR Kids kinderfysiotherapie.

Niet ontvangen? Laat het weten!

Het StadshagenNieuws Magazine van december 2023 is rond 20 december gratis huis-aan-huis verspreid in Stadshagen en omgeving. Heb je het magazine niet ontvangen? Stuur ons even een bericht, we horen dat graag. Let op: zit er een ‘nee-nee’ sticker op de brievenbus zit, mogen we daar helaas niet bezorgen. Een exemplaar van het magazine kan ook gratis afgehaald worden in het Cultuurhuis (zolang de voorraad strekt).

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!