Reparatie gebroken waterleiding in Westenholte blijkt flinke klus

zaterdag 30 december 2023
Reparatie gebroken waterleiding in Westenholte blijkt flinke klus

De reparatie van de vrijdagochtend gebroken waterleiding op de Voorsterweg bleek een flinke klus te zijn. Een deel van de huishoudens in Westenholte zat ruim een halve dag zonder water.

Door de leidingbreuk moesten Westenholte en Stadshagen, IJsselmuiden, ‘s-Heerenbroek, Mastenbroek, Hasselt en Genemuiden het kortstondig zonder leidingwater doen.

Hoge grondwaterstand

Een transportleiding onder de parkeerplaatsen langs de Voorsterweg is vermoedelijk door de hoge grondwaterstand gebroken. “Door het vele grondwater valt de ondersteuning onder de leiding weg en hoeft er maar iets te gebeuren en je hebt een breuk,” aldus een medewerker van waterleidingbedrijf Vitens.

Door de leidingbreuk, precies onder een boom, ontstond een groot gat in het wegdek. Grondwerkers hebben de boom verwijderd om bij de waterleiding te kunnen komen. De parkeerplaats van Westenhage kwam voor een groot deel blank te staan.

Stroom afschakelen

Bij de gebroken transportleiding loopt een middenspanningskabel van het stroomnet. Monteurs van Enexis moesten eerst de stroom afschakelen voordat Vitens de waterleiding kon repareren. “Op die kabel staat 10 kilovolt, een gevaarlijke combinatie met water,” aldus een medewerker van Enexis.

Door de werkzaamheden was de Voorsterweg afgesloten voor het autoverkeer. Fietsers konden over het voetpad hun bestemming bereiken. De afsluiting was een strop voor de vuurwerkhandel van Schrijver op het Voorsterhof. “Mensen kunnen niet met de auto bij ons komen en rijden ergens anders heen,” vertelde een medewerkster.

Door de waterleidingbreuk zat een klein aantal huizen aan de Voorsterweg, Papaverweg, Korenbloemweg en Rozenweg tot laat in de avond zonder water.

Foto’s: Peter Denekamp

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!