Keolis dringt treinuitval Kamperlijn terug

zaterdag 17 februari 2024
Keolis dringt treinuitval Kamperlijn terug

Vervoerder Keolis Blauwnet heeft de uitval van de trein op het Kamperlijntje tussen Zwolle en Kampen teruggedrongen. De trein, met station Stadshagen als drukke tussenstop, had het afgelopen jaar veel te maken met treinuitval en vertragingen.

Keolis verplaatste personeel van andere trajecten naar die op het Kamperlijntje en de route van Zwolle naar Enschede. Daarnaast werd er nieuw personeel ingehuurd en opgeleid. Daardoor was de rituitval in januari van dit jaar al 70% minder dan in november. En dat percentage neemt volgens Keolis Blauwnet de komende periode verder toe. “Natuurlijk kan er op het spoor altijd iets gebeuren waardoor een trein vertraging krijgt of uitvalt, maar we zijn blij dat we de situatie van vorig jaar achter ons kunnen laten”, aldus Chris Hogeveen, algemeen directeur van Keolis Nederland.

Keolis betreurt de vele rituivallen op de trajecten, die volgens de vervoerder het gevolg was van personeelstekorten. “Deze krapte was deels een gevolg van personeel dat begin 2023 overstapte naar de NS. Ook hebben diverse collega’s gebruik gemaakt van de nieuwe Regeling Vervroegde Uittreding. Hierdoor viel er in korte tijd redelijk onverwachts een gat in onze bezetting.” Om de reiziger te bedanken heeft Keolis recent in de treinen een gezonde traktatie uitgedeeld.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!