Verkeershinder door afsluiting spoorviaduct Frankhuizerallee

woensdag 17 april 2024
Verkeershinder door afsluiting spoorviaduct Frankhuizerallee

De wegafsluiting van het spoorviaduct Frankhuizerallee richting de kruising Hasselterweg, heeft woensdagochtend voor de nodige verwarring en verkeershinder gezorgd. Er wordt deze week schilderwerk verricht aan het spoorviaduct. De weg is daardoor dicht is en verkeer moet omrijden via de tunnel in de Belvédèrelaan.

De weg is volledig afgesloten op woensdag 17 en donderdag 18 april, en vervolgens ook in het weekend: zaterdag 20 en zondag 21 april. Daarna wordt van 22 april t/m 19 mei op verschillende dagen gewerkt aan het spoorviaduct. Daarvoor wordt telkens één rijstrook afgesloten, maar kan het verkeer er dus wel langs.

Kunstproject

Het spoorviaduct wordt opgeknapt in het kader van het kunstproject ‘Entree Stadshagen’. De verflaag wordt eerst hersteld, waarna kunstenaars aan de slag gaan met een speciale beschildering. Er is 2 jaar gewerkt aan de voorbereidingen, onder meer door workshops waar wijkbewoners ideeën konden aandragen. Het kunstproject moet in de loop van mei klaar zijn.

Bus rijdt verkeerd

Omdat ook de busroute over de Twistvlietbrug is afgesloten vanwege wegwerkzaamheden aan de Bachlaan, rijden bussen de hele week al een aangepaste route via de Hasselterweg en Frankhuizerallee. Omdat die weg nu ook dicht is, moeten bussen ook via de Belvederetunnel omrijden. Dat was woensdagochtend blijkbaar nog niet bij alle buschauffeurs bekend: tenminste één bus moest keren op de Frankhuizerallee.

Pendelbusje

Reizigers die normaal de haltes Bandijklaan of Twistvlietbrug gebruiken, kunnen op 17 en 18 april gebruik maken van een pendelbusje. Deze rijdt tussen Station Stadshagen en een noodhalte aan de Bandijklaan, nabij de rotonde. Vanaf zaterdag rijden de bussen weer normaal.

De bussluis aan de Bachlaan heeft onderhoud nodig omdat de slagboom niet goed functioneert en het asfalt vervangen moet worden. Fietsers kunnen er wel gewoon langs, via rijplaten in de berm.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!