Nationale Zaaidag: ook in Stadshagen gratis bloemzaadjes

maandag 22 april 2024
Nationale Zaaidag: ook in Stadshagen gratis bloemzaadjes

Het gaat nog niet goed met bijen, vlinders en andere insecten in Nederland. Er zijn weinig bloemen waar stuifmeel uitgehaald kan worden en er zijn te weinig plekken waar nesten kunnen worden gemaakt. Vandaag staat daarom in het teken van het zaaien van bloemenzaad, het is namelijk Nationale Zaaidag. Ook in Stadshagen zijn daarom gratis bloemzaadjes af te halen.

Veel fruit en groente, denk aan appels, kersen, aardbeien, tomaat en courgette, is afhankelijk van de bestuiving van de bij en andere insecten. Om ervoor te zorgen dat de bestuiving plaats kan vinden zijn er heel veel bloemen nodig.

Bloeiende bermen

Bermen langs de doorgaande wegen in Stadshagen staan steeds vaker in volle bloei. De gemeente heeft meerdere proeflocaties waar op een andere manier wordt gemaaid. Dit allemaal voor een betere biodiversiteit. Op deze manier krijgen bloemen een betere kans om te groeien en worden meer plekken gecreëerd waar insecten nesten kunnen maken. Daarnaast krijgen insecten meer mogelijkheden om groente en fruitsoorten te bestuiven. Natuurlijk zorgen bloemen ook voor een prettige en prachtig leefbare buitenomgeving.

Gratis bloemzaadjes

Op verschillende plekken in Stadshagen zijn Voedselbanken voor gratis bloemzaadjes. Deze bloemzaadjes kan je ophalen voor een bloemenlint door stadshagen deze zomer. Doe je ook mee? Kijk op https://voerdebijbij.nl/voedselbanken.

Afbeelding: voerdebijbij.nl

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!