Ontwikkeling nieuw winkelcentrum gaat door na uitspraak Raad van State

donderdag 6 juni 2024
Ontwikkeling nieuw winkelcentrum gaat door na uitspraak Raad van State

De Raad van State heeft vandaag de gemeente Zwolle in het gelijk gesteld tijdens de uitspraak over het bestemmingsplan voor de uitbreiding van het winkelcentrum Stadshagen. Met de positieve uitspraak is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden. Dat betekent dat de ontwikkelende partijen Dura Vermeer en Lidl Nederland – die samen VOF De Stadsmaker vormen – de volgende stappen zetten richting start van de realisatie.

Het bestemmingsplan dat de uitbreiding van het winkelcentrum van Stadshagen mogelijk maakt, is in 2022 door de gemeenteraad van Zwolle vastgesteld. Tegen het vaststellingbesluit waren enkele beroepen ingesteld bij de Raad van State.

Belangrijke ontwikkeling voor Stadshagen
Monique Schuttenbeld, wethouder gebiedsontwikkeling Stadshagen: “Ik ben verheugd over de positieve uitspraak van de Raad van State. Nu kunnen we – samen met De Stadsmakers – door met deze belangrijke ontwikkeling voor de wijk en voor Zwolle. Want door de groei van Stadshagen is dit winkelcentrum nog meer aan uitbreiding toe.” Matthijs Bogers, projectdirecteur VOF De Stadsmaker, vult aan: “Met deze uitspraak zijn we weer een stap dichter bij de realisatie van een vernieuwd winkelcentrum. Dit project levert een voorname bijdrage aan de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van Stadshagen.”

Verwachte planning
In de komende periode kunnen onder meer de nodige omgevingsvergunningen worden aangevraagd. Zodra deze vergunningen definitief zijn, kan begonnen worden met bouwen. De verwachting is richting eind 2024 te kunnen starten met de voorbereidende werkzaamheden van de bouw. Aansluitend gaat vervolgens de bouw van start; deze werkzaamheden duren zo’n 3 jaar. De Stadsmakers organiseren na de zomervakantie een bijeenkomst met informatie over de bouwplannen en de situatie tijdens de bouwfase voor alle geïnteresseerden.

Voorzieningen Stadshagen 
De komende jaren groeit Stadshagen – met de ontwikkeling van Breezicht, De Tippe en Breecamp-West – uit tot een wijk met 32.000 inwoners. Dat vraagt ook iets van de voorzieningen en het centrum van de wijk: uitbreiding van voorzieningen, inclusief bijbehorende infrastructuur, is van groot belang. Eén van de belangrijkste ontwikkelingen is dan ook de uitbreiding van het winkelcentrum van Stadshagen. De gemeente Zwolle heeft in een aanbesteding het plan van De Stadsmakers geselecteerd als beste invulling om van het winkelcentrum een levendig hart van Stadshagen te maken.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!