Kredietcrisis nekt aanleg warmtenet Stadshagen II

woensdag 8 juli 2009 1 reactie

Een bulldozer bereidt de nieuwe wijk Breecamp-Oost voor. Foto: Stadshagennieuws.nl

De kredietcrisis dwingt de gemeente om voorlopig niet door te gaan met de energie-aanbesteding voor een warmtenet in Stadshagen II. Door de crisis is de woningbouw in het bouwdeel van Stadshagen flink vertraagd, waardoor de oplevertermijn van verschillende woningen niet wordt gehaald. Het gevolg hiervan is dat de aanbesteding voor het duurzame warmtenet en de productie van groene stroom niet haalbaar is.

Problemen in de bouw
Al eerder schreef deze website over de woningproblemen in de wijk Stadshagen. Naast Stadshagen wordt een gigantisch terrein klaargestoomd voor de nieuwbouwwijk Breecamp-Oost, terwijl in het wijkdeel Werkerhoven nog lang niet alle woningen zijn verkocht.

Eigen initiatief
De gemeente Zwolle geeft aan dat ontwikkelaars en aannemers die dit jaar starten met de bouw van woningen in Breecamp-Oost zelf een warmtesysteem kunnen aanleggen. Degene die als eerste gaan bouwen kunnen een individuele prestatieafspraak aangaan met de gemeente over duurzame warmtevoorziening. In het meest ideale geval kunnen deze zelf aangelegde warmtesystemen later worden aangesloten op een centraal warmtesysteem.

Mogelijk nieuwe aanbesteding
De gemeente gaat nog kijken of er in de nadere toekomst mogelijk een nieuwe aanbesteding voor het warmtenet in Stadshagen kan komen. Daarvoor gaat het onderzoeken of de Visie op de Ondergrond daarvoor als basis kan dienen. Naar verwachting wordt eind dit jaar begonnen met de bouw van de eerste woningen in Breecamp-Oost.

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!