Wijkagenten rapporteren over Stadshagen

vrijdag 25 maart 2011 1 reactie

Door Michel Engel en Karin den Besten, wijkagenten Stadshagen – Enige tijd geleden hebben wij u op de hoogte gebracht van specifieke punten waaraan de politie in Stadshagen naast het ‘gewone werk’ aandacht voor heeft. Hierbij willen wij u graag informeren over de stand van zaken. Aandachtspunten zijn het parkeergedrag aan de Werkerlaan, de overlast rondom het winkelcentrum de Wade en de controles op de boulevard van het Twistvlietpark. 

Parkeren Werkerlaan
Het parkeergedrag aan de Werkerlaan heeft onze aandacht gehouden, omdat er bij aanwonenden klachten bleven bestaan. In de periode van 1 januari tot en met 11 maart heeft de politie 66 maal bekeurd voor het parkeren buiten de vakken nabij het winkelcentrum de Wade. De bekeuring voor het parkeren buiten de vakken bedraagt 70 euro excl. 6 euro administratiekosten, dit is aanzienlijk duurder dan het parkeren in de garage onder het winkelcentrum.

Overlast rondom het winkelcentrum de Wade
In het vorige nieuwsbericht hebben we aangegeven dat er vanaf 7 februari bekeurd zou gaan worden als personen zich zouden blijven ophouden onder de overkapping bij Werkeren. Gelukkig is het niet zover gekomen en hebben de mensen die zich hier ophielden een andere plek gevonden in de wijk Stadshagen.
Naar aanleiding van klachten over het geluid van een auto en bromfiets rondom het winkelcentrum zijn beide bestuurders aangesproken. Inmiddels hebben zij de politie hun nieuwe uitlaat getoond. Door de nieuwe uitlaat verwachten wij dat de overlast voor omwonenden aanzienlijk afneemt.

Boulevard Twistvlietpark
Op verzoek van omwonenden heeft de gemeente vorig jaar ter verduidelijking borden geplaatst bij de boulevard in het Twistvlietpark om aan te geven dat het om een voetgangersgebied gaat. Wij zien helaas nog dagelijks fietsers over de boulevard rijden en hebben daarvoor in enkele gevallen een bekeuring uitgeschreven. Het is de bedoeling dat de boulevard weer daadwerkelijk een voetpad wordt waar iedereen van het park kan genieten. Daarom wordt er ook de komende tijd incidenteel gecontroleerd. Fietsers worden verzocht om via het Twistvlietpad of de Muurmeesterstraat te rijden.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!