Kamerlid van Hijum: “Bouw krijgt gevoelige klap”.

maandag 13 juli 2009

Dinsdag brengt Tweede Kamerlid Eddy van Hijum van het CDA een bezoek aan Stadshagen. Zijn bezoek staat in het teken van de gevolgen van de kredietcrisis voor de bouw. De bouw staat na de bouwvak een  zware tijd  te wachten. Dit baart het CDA-kamerlid ernstige zorgen. “Algemeen wordt verwacht dat na de zomer de sector een gevoelige klap te verwerken krijgt. Ik wil graag weten op welke wijze de bouwsector samen met overheden de gevolgen proberen te beperken,” zegt Van Hijum in een interview met Stadshagennieuws.nl.

Zwolle als voorbeeld van samenwerking
Eddy van Hijum is woordvoerder Arbeidsmarkt en sociale zekerheid van de CDA-fractie in de Tweede Kamer en wil weten hoe het de werkgelegenheid in Zwolle en omstreken vergaat. “Zwolle heeft (behalve het feit dat ik oud-Zwollenaar ben, er jarenlang gemeenteraadslid ben geweest en nog steeds in de regio woon) mijn bijzondere interesse omdat de gemeente via samenwerking in een ‘concilium’ de bouw tracht te stimuleren”.

Zwolse aanpak
Het ‘concilium’ is een samenwerking waarin alle in Zwolle actieve ontwikkelaars, bouwers, makelaars, corporaties samenwerken. Deze zogenaamde ‘Zwolse aanpak’ leidde er recent toe dat enkele onverkochte woningen door projectontwikkelaars aan de sociale woningbouw werd overgedragen met behulp van de gemeente Zwolle.

Deeltijd WW
Toch leven er bij kamerlid Van Hijum grote zorgen over de werkgelegenheid van de Zwolse bouwwereld. “De bouwsector is een belangrijke werkgever in onze regio en de problemen hebben grote gevolgen voor veel gezinnen.” Voor bedrijven die in de problemen raken zijn er regelingen om het personeel vast te houden, zoals de deeltijd-WW. “In de Kamer span ik mij er voor in om de regeling voor deeltijd-WW te verlengen zodat ook bouwbedrijven na de zomer nog gebruik kunnen blijven maken van deze regeling.”

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!