Stadshagen viert Palmpasen

woensdag 13 april 2011

Wie helpt de paashaas zijn eieren terug te vinden? Eieren zoeken, broodhaantjes en het versieren en maken van een palmpasenstok. Pasen komt eraan en dat wordt ook aankomende zaterdag 16 april gevierd met de jaarlijkse Palmpasenactiviteit bij de stal van Dierenweide Kakel & Co in Stadshagen. Kinderen van twee tot tien jaar kunnen meedoen aan deze kinderactiviteiten. En wie tijdens het eieren zoeken het gouden of zilveren ei vindt, krijgt nog een leuke prijs.

De activiteit wordt georganiseerd door de Werkgroep Kinderactiviteiten van Wijkstichting Stadshagen Totaal samen met vrijwilligers van Dierenweide Kakel & Co.

Wat is er te doen?
De eierzoekwedstrijd is altijd het spannendste onderdeel van de middag. Ook kunnen kinderen weer een palmpasenstok versieren. Je kunt voor één euro een stok kopen, maar je mag ook zelf een stok meenemen. De winkeliersvereniging Stadshagen zorgt zoals altijd voor broodhaantjes, snoep en drinken. Omdat er dit jaar minder vrijwilligers beschikbaar zijn, kan een aantal spelactiviteiten niet worden georganiseerd. Het is de negende keer dat de Werkgroep Kinderactiviteiten van Wijkstichting Stadshagen Totaal de Palmpasenactiviteit organiseert in samenwerking met vrijwilligers van de dierenweide Kakel & Co. Gemiddeld doen ruim 200 kinderen aan deze gezellige middag mee.

Wie vindt het gouden ei?
Ook dit jaar verstoppen we weer eieren in het weiland. Help je ons de eieren terug te vinden? Wie het gouden of zilveren ei vindt, krijgt een leuke prijs. Na afloop krijgen alle deelnemende kinderen een verrassing. Voor deze wedstrijd delen we de kinderen in naar leeftijd. De kinderen van twee en drie jaar starten om 14.15 uur, de groep van vier en vijf jaar om 14.45 uur, kinderen van zes en zeven jaar mogen om 15.15 uur gaan zoeken en de kinderen van acht t/m tien jaar starten om 15.4 5 uur. Je vindt dierenweide Kakel & Co aan het einde van de Pottenbakkerstraat, aan de Hasselterdijk. Deelname aan deze activiteit kost twee Euro. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!