Zwolle krijgt geld voor bouwmalaise Stadshagen

donderdag 13 augustus 2009 1 reactie

De gemeente Zwolle heeft bijna acht ton subsidie van de overheid ontvangen om stilgevallen nieuwbouwprojecten in onder meer Stadshagen vlot te trekken. Dat heeft de gemeente Zwolle donderdag bekend gemaakt. Door de economische crisis zijn in ieder geval vier nieuwbouwprojecten in Werkeren compleet stilgevallen. De gemeente Zwolle hoopt met investeringen via de ‘Zwolse aanpak’ deze projecten weer van de grond te krijgen.

Stilgevallen bouw
Het ministerie van VROM gunt Zwolle de tonnensubsidie om de geplande oplevering van nieuwbouwwoningen alsnog te kunnen realiseren. Normaliter worden er in Zwolle jaarlijks 800 tot 900 nieuwbouwwoningen gebouwd, maar de gemeente hoopt er in 2010 nu slechts 450 te kunnen opleveren. Daarvan zijn er al 300 in aanbouw. Voor de resterende honderd woningen, die in vijf stilgevallen nieuwbouwprojecten staan, krijgt Zwolle van het ministerie van VROM dus een flinke financiële ondersteuning van 794.000 euro. Naast vier projecten in de wijk Werkeren in Stadshagen gaat ook een deel van het geld een project in de Aa-Landen (Beulakkerwiede).

Zwolse aanpak
De ‘Zwolse aanpak’ is door de gemeente, ondernemers, ontwikkelaars en bouwbedrijven ingesteld om de bouwnijverheid in de stad draaiende te houden. Zo zijn bijvoorbeeld door de gemeente grondprijzen verlaagd, maar worden ook onverkochte huizen aan de woningcorporaties verkocht voor verhuur. Daardoor krijgen bouwers en ontwikkelaars alsnog hun geld. Dit jaar werden er al onverkochte woningen in het wijkdeel Werkeren verkocht aan een woningcorporatie.

Het ministerie van VROM start aan het eind van dit jaar wederom met een subsidieronde voor de stimulering van nieuwbouwprojecten. Zwolle gaat dan wederom kijken of zij hieraan kan meedoen om nog meer stilgevallen projecten kan vlottrekken.

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!