Leerlingen De Krullevaar vertellen op Waterval Vertelfestival

donderdag 2 juni 2011 1 reactie

Leerlingen van OBS De Krullevaar uit Stadshagen zijn komend weekend te gast als verhalenvertellers op het Waterval Vertelfestival in de Zwolse binnenstad. De kinderen hebben de afgelopen maanden keihard getraind om verhalen te kunnen vertellen. Dit weekend zijn ze aan één stuk door te horen in een tent op het festivalterrein aan de Thorbeckegracht.

De vertelkinderen van de Krullevaar maken deel uit van een internationaal gezelschap van tientallen verhalenvertellers uit binnen- en buitenland. Op de grasstrook bij De Verhalenboot zijn dit weekend ruim 130 boeiende vertelvoorstellingen, door Engelse, Jamaicaanse, Vlaamse en Nederlandse vertellers.

De Krullevaar Vertelkids vertellen zaterdag- en zondagmiddag vanaf 13.15 uur. Hun voorstelling is geïnspireerd door sprookjes en prentenboeken. Ze vertellen in een echte Mongoolse Yurt, een nomadentent waar de ‘echte nomaden’ het hele jaar, dus ook bij min 20 graden, in wonen.

De Krullevaar werd in 2007 de eerste “School vol van Verhalen” in Nederland. De leerlingen krijgen er op structurele basis vertelles. Waterval werkt samen met scholen, om zo kinderen te interesseren voor het verhalen vertellen. De leerlingen van De Krullevaar zijn zodoende al regelmatig te zien op de Zwolse vertelpodia, waaronder het vertelfestival.

John Beumer, van de landelijke stichting Een school van verhalen, was hier nauw bij betrokken: “Wanneer kinderen op school leren vertellen help je ze belangrijke vaardigheden te ontwikkelen. Dit geldt zowel voor de vertellers als de luisteraars. Je doet een beroep op hun fantasie, hun inlevingsvermogen en je ziet dat de kinderen die aan het vertellen zijn geslagen, het gemakkelijker gaan vinden om presentaties te geven of ad hoc woorden te geven aan iets dat ze willen vertellen. Dat nemen ze de rest van hun leven mee.”

Het Waterval Vertelfestival vind plaats van vrijdag 3 t/m zondag 5 juni op de grasstrook bij Verteltheather De Verhalenboot. Naast de ruim 130 boeiende vertelvoorstellingen, is er een muzikale line-up om je vingers bij af te likken. En dat alles onder het genot van terrasjes, eten, drinken en een fantastisch uitzicht over de Thorbeckegracht.

De programmering van het festival staat online: www.waterval-vertelfestival.nl.

Bekijk een impressie van het festval van 2010:

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!