Klokkengieterlaan in 2012 markant gebouw rijker

donderdag 30 juni 2011

Bron: SWZ/ 19 het atelier architecten

Stadshagen is in 2012 weer een markant gebouw rijker: een nieuw woonzorgcomplex aan de Klokkengieterlaan. Woningbouwvereniging SWZ realiseert voor stichting JP van den Bent een nieuw appartementengebouw dat, net als het naastgelegen Jongerencentrum en basischool ‘De Sprankel’, ontworpen is door het Zwolse architectenbrueau 19 het atelier.  De bouw is vorige week gestart en naar verwachting kunnen in april 2012 de eerste bewoners hun intrek nemen in de nieuwe appartementen.

In het complex komen 17 appartementen en 2 gezamenlijke ruimten. De appartementen gaan bewoond worden door cliënten van de stichting JP van den Bent (mensen met een verstandelijke beperking).

Bron: SWZ/ 19 het atelier architecten

 Architectenbureau 19 het atelier heeft het markante gebouw ontworpen. Opvallend is dat de uitstraling van dit nieuwe gebouw niet een standaard woonzorgcomplexuitstraling is. Het heeft een stenen kopgevel, een transparant glazen trappenhuis en de rechte vleugel bevat panelen in verschillende tinten groen. Het complex past heel goed bij de gebouwen in de directe omgeving, zoals basisschool De Sprankel. Bouwbedrijf Groothuis uit Genemuiden gaat dit woonzorgcomplex bouwen. Het aannemerscontract is gistermiddag ondertekend.

Ondertekening contract Klokkengieterlaan

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!