Wethouder opent nieuwe speeltuin Nijverwalstraat

donderdag 30 juni 2011

Springkussens, sminken, uitleven in de speeltuin en snoeptraktaties. Woensdagmiddag 29 juni heeft wethouder van As samen met de aanwezige kinderen en ouders de nieuwste speeltuin van Stadshagen geopend aan de Nijverwalstraat en Benthuislaan in Werkerhoven. De bewoners hadden er een heus feest van gemaakt met een speciale kindermiddag. Het initiatief voor de kindermiddag werd in gang gezet door één bewoonster van de Nijerwalstraat in het kader van de ‘Samen Prettig Wonen-actie’ van Openbaar Belang.

Samen Prettig Wonen-actie in Nijerwalstraat
De woningen aan de Nijverwalstraat zijn eigendom van woningcorporatie Openbaar Belang. De woningcorporatie trakteert in het kader van haar nieuwe communicatiestijl al haar huurders op € 5,- per huishouden wanneer zij gezamenlijk een leefbaarheidsactiviteit organiseren voor 1 oktober. Hoe meer bewoners meedoen hoe hoger het bedrag. In totaal hebben 33 bewoners van de Nijerwalstraat hun € 5,- laten verzilveren. Naast Openbaar Belang heeft ook de gemeente Zwolle een bijdrage geleverd aan de kindermiddag. Directeur Gerke Brouwer sprak de bewoners kort toe en benadrukte dat hij het het initiatief van de bewoonster van de Nijerwalstraat enorm waardeert. “Door dit initiatief ontstaat verbinding tussen bewoners. Het is belangrijk voor de leefbaarheid dat mensen samen prettig wonen in buurten en wijken.”, aldus Brouwer.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!