Hangjongeren Twistvlietpark zorgen voor hoofdbrekens

zaterdag 9 juli 2011 17 reacties

Hangjongeren in het Twistvlietpark zorgen voor hoofdbrekens bij de politiek en omwonenden. Dat meldt dagblad De Stentor vandaag. Al langer botert het niet tussen jongeren die zich in het park verzamelen en de omwonenden. Het park dat fietsvrij behoort te zijn, is ’s avonds het toneel van jongeren op scooters. De volgende dag zijn bierblikjes en ander rommel stille getuigen van het bezoek. Is het alleen de jongeren kwalijk te nemen?

Brandbrief
Raadsfractie Swollwacht heeft een brandbrief gestuurd naar het college van B&W waarin het zorgen uit over de situatie. Er zijn in het verleden gesprekken geweest tussen jongeren en omwonenden, de gemeente heeft verkeersmaatregelen genomen en er is zo nu en dan toezicht. Maar het mag niet baten: jongeren scheuren met scooters door het park, verzamelen er in toenemende mate en laten rommel achter. En het toezicht en de handhaving in het park is onvoldoende om een waarschuwende vinger te kunnen zijn.

Te weinig voorzieningen
Anderzijds is het tekenend voor de situatie onder jongeren in de wijk Stadshagen: ze hebben het gevoel nergens anders heen te kunnen. Ook vinden jongeren dat er te weinig faciliteiten zijn waar ze zich kunnen vermaken. Dat blijkt ook uit een enquete die de gemeente Zwolle eerder onder Stadshagenaren hield. Wellicht dat hier een oplossing  te vinden is. Alleen gesprekken tussen bewoners en jongeren over de huidige situatie in het Twistvlietpark lijkt niet voldoende, een oplossing ligt eerder in een wijkbrede discussie over jongerenvoorzieningen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!