Stadshagen doelwit van 11 autoinbraken

donderdag 18 augustus 2011 3 reacties

De afgelopen weken hebben inbrekers weer hun slag geslagen in Stadshagen. Tussen 1 en 16 augustus is ingebroken in niet minder dan 11 auto’s. De meeste van deze inbraken vonden plaats in de Oude Ambachtenbuurt en rondom de Havenzathenallee. In bijna alle gevallen werd een navigatiesysteem uit het voertuig weggenomen.

Wijkagenten Michel Engel en Karin den Besten geven bezoekers van Stadshagennieuws.nl graag enkele praktische en eenvoudige tips om een auto-inbraak te voorkomen. Een veilig gevoel begint natuurlijk bij het goed afsluiten van alle portieren van uw auto. Vergeet naast de portieren ook niet de ramen, het dak en de bagageruimte af te sluiten.

Praktische tips

  • Neem altijd alle waardevolle spullen mee uit de auto: mobiele telefoons, autoradio, navigatiesysteem, laptop, bluetooth apparatuur, foto- of videocamera, cd’s, autopapieren, jassen en tassen met inhoud.
  • Laat het handschoenenkastje open, zodat iedereen kan zien dat er niets kostbaars in zit.
  • Schakel de ‘bluetooth’-functie van apparaten (zoals telefoons en GPS-ontvangers) uit, want deze is van buiten de auto te detecteren.
  • Dieven zoeken ook onder uw stoelen, berg daar dus niets op.
  • Heeft u een stationcar? Dek dan de (lege) laadruimte niet af.
  • Parkeer uw auto als het even kan in het zicht en op een goed verlichte parkeerplaats.
  • Laat uw auto voorzien van een goedgekeurd alarmsysteem. Door met duidelijk zichtbare stickers aan te geven dat er een alarmsysteem in uw auto zit, schrikt u dieven extra af.

Het is bekend dat auto inbrekers kijken of er een afdruk van een zuignap op het voorraam aanwezig is. Is dat het geval, of de houder van een navigatiesysteem is zichtbaar, gaat men er vanuit dat er een ook een navigatiesysteem in het voertuig verstopt is.

De politie vraagt iedereen die informatie heeft die naar de mogelijke dader(s) kan leiden zich te melden. Dat kan telefonisch via 0900-8844, bij de wijkagenten of via meld misdaad anoniem (0800-7000).

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!