Bijna duizend zonnebloemen geoogst uit jeugdtuin

woensdag 24 augustus 2011 1 reactie

De kinderen van de jeugdtuin Stadshagen hebben vorige week 900 zonnebloemen uit hun tuin geoogst. Zij hebben de gesneden bloemen geschonken aan Het Zonnehuis en verzorgingshuis De Venus. De bloemen zijn de eerste grote oogst van de jeugdtuin aan de Oude Wetering.

Bewoners van zorginstelling Het Zonnehuis hebben vorige week donderdag als eerste 400 zonnebloemen in ontvangst genomen van de deelnemende kinderen aan de jeugdtuin in Stadshagen. “Het is zo’n leuk initiatief! Als ik door het huis loopt, zie ik overal zonnebloemen op de kamers. Dat is een mooi gezicht. Wij zijn heel blij met de zonnebloemen!”, reageerde mevrouw C. Bovenberg (teammanager Welzijn van Het Zonnehuis) positief op de actie van de kinderen.

Zaaien, planten, onderhouden en oogsten

In de jeugdtuinen tuinieren kinderen twee keer per week na schooltijd van 16.00 tot 17.00 uur in hun eigen stukje tuin. De kinderen zaaien, planten, onderhouden en oogsten hun eigen bloemen en groenten, en ze nemen die mee naar huis. De kinderen werken onder begeleiding van een tuinman van de gemeente en vrijwilligers. Het jeugdtuinproject loopt ieder jaar van april tot begin oktober. Zwolle heeft drie jeugdtuinen, gelegen in de wijken Stadshagen, Holtenbroek/Aa-landen en Zwolle-Zuid. Dit tuinseizoen doen meer dan driehonderd kinderen en ongeveer veertig (volwassen) vrijwilligers mee aan het jeugdtuinproject. Meer informatie over de jeugdtuinen is te vinden op website www.zwolle.nl/jeugdtuin.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!