Nieuwe Hasselterweg toont zich in landschap

maandag 29 augustus 2011

Zo moet de weg er straks bijliggen. Onder de Oude Wetering ligt de tunnel verzonken in het landschap. Foto: Zwolle.nl.

De nieuwe rondweg om Stadshagen, de Hasselterweg boven Breecamp, laat zijn contouren inmiddels zien. Aan de Oude Wetering net buiten Stadshagen worden de voorbereidingen getroffen voor de bouw van een tunnel om het verkeer van Hasselt naar Zwolle onder de smalle weggetjes te leiden. Liefst acht meter onder het maaiveld komt deze tunnel te liggen. En hoe de weg loopt is inmiddels ook te zien. Een streep is zichtbaar in de groene weilanden naast een boerderij die al jarenlang de nieuwbouwwijk dichterbij ziet komen.

Nu nog rijdt het spitsverkeer over de Stadshagenallee, die tot voor kort de randweg van de wijk was. Door de komst van Sportpark de Verbinding en Breecamp Oost loopt deze weg nu door de wijk heen. De doorgetrokken Hasselterweg komt, als hij klaar is, om de wijk heen te liggen waardoor de drukke verkeersbewegingen zoveel mogelijk buiten de wijk blijven. De naastgelegen boerderijen hebben wellicht nog het meeste last van de werkzaamheden, wellicht ook met de gedachte dat het verkeer straks rakelings langs het erf raast.

De bouw van een tunnel om dat verkeer om te leiden is één van de zichtbare werkzaamheden rond de komst van de Hasselterweg. Daarvoor is de route van Stadshagen naar Mastenbroek een maand land afgesloten tot 30 september. De tunnel zelf zal inclusief toe- en afritten circa vijfhonderd meter lang worden. Wanneer de Hasselterweg klaar zal zijn, is nog onduidelijk.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!