Politie IJsselland dreigt 50 agenten te verliezen

zaterdag 5 september 2009

Als de bezuinigingsplannen op de politie van minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken doorgaan, zal dat onvermijdelijk leiden tot minder blauw op straat. Burgemeester Meijer van de gemeente Zwolle heeft berekend dat vijftig arbeidsplaatsen bij het politiekorps IJsselland verdwijnen, mocht Ter Horst haar plannen doorzetten. De SP heeft vandaag een debat aangevraagd om de alarmerende geluiden te bespreken. “Als de bezuinigingen van Ter Horst doorgaan krijgen we nog minder blauw op straat. Dat gaat ten koste van de veiligheid van de mensen in de buurt,” aldus SP fractievoorzitter Tjitske Siderius.

Politie op straat dreigt te moeten inboeten aan kracht, vreest burgemeester Meijer. (Foto: Stadshagennieuws.nl)

‘Werkdruk nu al te hoog’
De SP heeft onlangs een onderzoek gehouden onder 54 medewerkers van het korps IJsselland. De helft van de ondervraagde medewerkers geeft nu al aan dat zij de laatste jaren minder plezier aan hun werk beleven. Dat is volgens het rapport vooral te wijten aan een verhoging van de werkdruk. In de enquete klaagt een agent bovendien over de bekeuringsdrift van de politie. “Cijfers zijn belangrijker geworden dan praktisch politieoptreden. Het is belangrijker om een minimaal aantal bekeuringen te schrijven dan om te waarschuwen.”

Ter Horst tot inkeer laten brengen
De SP maakt zich ernstig zorgen over de aangekondigde bezuinigingen van minister Ter Horst. Tjitske Siderius: “65% van de Zwolse politiemensen geeft aan dat er onvoldoende tijd is om in de buurten aanwezig te zijn. De situatie bij de politie is nu al alarmerend.” In het debat dat de SP heeft aangespannen wil de partij dat Zwolle probeert minister Ter Horst tot inkeer te laten brengen. Bovendien moet de gemeente de huidige problemen bij het korps, zoals werkdruk en bureaucratie, oplossen.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!