Verkeershinder rond Milligerplas door Triathlon

woensdag 7 september 2011

Bron: www.triathlonzwolle.nl

Zaterdag 10 september 2011 wordt de eerste Zwolse triathlon georganiseerd in en rond de Milligerplas in Stadshagen. Tijdens de wedstrijd zullen zo’n honderd atleten 500 meter zwemmen in de Milligerplas, 10 kilometer afleggen op de fiets rondom de Milligerplas en als laatste 5 kilometer lopen door de wijk en de kade richting de finish op het strand. Een deel van het parcours gaat over de openbare weg. Hierdoor zal de Werkerlaan/ Hasselterweg, Lisdodde, Sterrenkroos en Fonteinkruid tussen 11.00-14.00 uur afgesloten worden. De omwonenden zijn hierover al per brief geïnformeerd.

Startschot
Wethouder Piek zal om 11.00 uur het startschot geven voor de individuele atleten. Naast de honderd individuele atleten doen er ook 20 trio’s mee die ieder een onderdeel zullen afleggen. Het startschot voor de trio’s zal om 11.10 uur gegeven worden. Dit startschot wordt gelost door Mattijs Jansen. Hij is werkzaam voor Stichting Tegenkracht. Triathlon Zwolle steunt stichting Tegenkracht, dat kankerpatiënten de nodige sportfaciliteiten en begeleiding biedt om zo sterk mogelijk de behandeling van operatie, chemo en bestraling in te gaan en om deze behandeling te kunnen doorstaan.

Parcours
Na de 500 meter zwemmen in de Milligerplas stappen de eerste atleten rond 11.10 uur in de wisselzone nabij het Strandhuis op hun fiets voor twee ronden fietsen met een totaalafstand van 20 kilometer. Het fietsparcours vertrekt vanaf het strand richting Hasselt over de Werkerlaan en gaat over de Zwolse dijk en Hasselterdijk weer richting de Milligerplas. De eerste fietser wordt rond kwart voor twaalf terugverwacht in de wisselzone om zijn fietsschoenen te verruilen voor zijn loopschoenem om aan het afsluitende onderdeel te beginnen. Het loopgedeelte begint met een lus over voetpaden door Stadshagen en loopt verder grotendeels langs de Milligerplas. Omstreeks twaalf uur wordt de winnaar verwacht bij de finish bij het Strandhuis aan de Milligerplas.

Het parcours van de verschillende onderdelen loopt over de openbare weg, wat voor mogelijke verkeershinder kan leiden. Hierdoor zal de Werkerlaan rondweg/ Hasselterweg, Lisdodde, Sterrenkroos en Fonteinkruid tussen 11.00 – 14.00 uur afgesloten worden.

bron: www.zwolle.nl

Bron: www.zwolle.nl

Voor meer informatie over het evenement: www.triathlonzwolle.nl

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!