Stadshagen krijgt drie nieuwe scholen

woensdag 7 september 2011

Het nieuwe wijkdeel De TippeHet duurt nog even, maar aan de overzijde van het Kamperlijntje in het toekomstige wijkdeel De Tippe, zullen drie nieuwe scholen worden gebouwd. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling van de Tippe dat qua dichtheid dichter bebouwd zal worden en qua architectuur een meer stedelijke uitstraling zal krijgen ten opzichte van de andere gebieden in Stadshagen. Voor het ontwerp van de drie scholen hebben de drie betrokken onderwijsorganisaties Vivente, Catent en Accretio onlangs een architectenselectie gehouden onder vier architectenbureaus.

De drie nieuwe scholen zullen in de kinderrijke wijk Stadshagen erg welkom zijn. Het Zwolse architectenbureau De Bruin Architecten kwam bij de architectenselectie als winnaar naar voren. Er ligt nog geen ontwerp van de scholen, die vier architectenbureaus was gevraagd een visie te geven op de scholen en het te ontwikkelen gebied zonder daarbij nog een ontwerp te presenteren. Wanneer de scholen gebouwd zullen worden en wanneer de eerste kinderen les krijgen op de nieuwe scholen is nog niet bekend.

Plattegrond Stadshagen met alle wijkdelen

Planontwikkeling van de nieuwe wijkdelen

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!