PvdA wil tweede winkelcentrum in Stadshagen

Wordt het straks rustiger in het huidige winkelcentrum van Stadshagen?

De Partij van de Arbeid wil kijken of een tweede winkelcentrum in Stadshagen mogelijk is. Dat laat PvdA-raadslid Frankwin Mussche deze website weten, naar aanleiding van een discussie in de gemeenteraad over voorzieningen in Stadshagen. De gemeente Zwolle lijkt de winkels in het huidige winkelcentrum te willen centreren, waarop de PvdA een tweede winkelcentrum bij Sportpark de Verbinding opperde. De wethouder heeft aangegeven het een interessante gedachte te vinden, maar wil wel kijken of er enthousiasme is onder ontwikkelaars en ondernemers.

Minder verkeer naar centrum
Het idee van de PvdA is een kleiner winkelcentrum of winkelplein achter Sportpark de Verbinding. De Partij hoopt hiermee ook de verkeersbewegingen naar het centrum van de wijk terug te dringen. Met een tweede lokatie hoeven bewoners van bijvoorbeeld Werkerhoven, Werkerbrink of Breecamp-Oost niet persé met de auto naar het huidige winkelcentrum.

Winkels
Hoe het nieuwe winkelcentrum er wat de PvdA uit moet komen te zien? Frankwin Mussche: “Daarbij moet je denken aan een supermarkt, drogist, wellicht een Blokker-achtige winkel en een gezondheidshuis met een apotheek en dergelijke. Dat geeft meer body als een alleenstaande winkel en komt daarbij tegemoet aan het one-stop shopping wat consumenten tegenwoordig willen.”