Stentor: “verkeersknip Stadshagen blijft bestaan”

donderdag 15 september 2011 42 reacties

Dagblad De Stentor heeft op basis van bronnen rond het Zwolse college van B&W begrepen dat de verkeersknip in Stadshagen blijft bestaan. Deze verrassende uitkomst komt na een jarenlange discussie binnen de wijk over de verkeersknip die voorkomt dat automobilisten van het ene deel naar het andere kunnen rijden. Na een uitgebreid onderzoek door een bureau en een enquete in de wijk komt de gemeente blijkbaar tot de conclusie dat openstellen geen optie is. 

Felle discussie
De verkeersknip leverde op deze website felle discussies op, waar voor- en tegenstanders uiteenzetten waarom de knip de veiligheid en mobiliteit van de inwoners zou aantasten. Met de langverwachte beslissing van wethouder René de Heer (VVD) blijft het hart van de wijk autoluw. Wel zou er een pakket maatregelen klaarstaan om de verkeersveiligheid aan te passen. Tijdens de verkiezingen maakte de VVD er nog een verkiezingspunt van om de verkeersknip op te heffen.

Nieuwe aanpassingen
Zo wordt het kruispunt Twistvlietpad en de Belvederelaan aangepakt en komt er een betere bewegwijzering in de wijk om de verkeerssituatie overzichtelijk te maken. Ook zou er een extra spoorwegovergang de nieuwe wijk De Tippe komen.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

42 reacties op 'Stentor: “verkeersknip Stadshagen blijft bestaan”' »

  • Zwollenaar schreef:

    Wouter is lekker auto aan het rijden :)

  • WFvN schreef:

    Helemaal goed. Hopen dat hij niet zonder benzine komt te zitten door die enorme omweg of als hij via het winkelcentrum gaat, dat de kaartjesautomaat het wel doet.

Magazine december 2017

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!