Hoe viert Stadshagen Burendag?

woensdag 21 september 2011 1 reactie

Hoe goed kent u uw buren? En met welke activiteit kan u uw buurt leuker maken? Op zaterdag 24 september 2011 viert Nederland alweer voor de zesde Burendag. Dit is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Met Burendag willen beide organisaties mensen dichter bij elkaar brengen. Het thema van dit jaar is ‘ koppen bij elkaar’. Zo viert Jongerencentrum Level Z Burendag met haar buren. Stadshagennieuws.nl is benieuwd hoe Stadshagen Burendag viert. Worden er in uw buurt of straat nog meer activiteiten georganiseerd? 

Nationale Burendag
Voorgaande jaren was Burendag een groot nationaal feest. In 2010 deden in heel Nederland maar liefst 1 miljoen mensen mee. Samen ondernamen zij allerlei activiteiten die de buurt leuker maakten en hen nader tot elkaar brachten. Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd. Dit jaar is het ook mogelijk om geld aan te vragen bij het Oranje Fonds wanneer je Burendag op 23 of 25 september viert.

Op initiatief van Douwe Egberts vierde Nederland in 2006 voor het eerst Burendag in Nederland. In 2008 ontstond de samenwerking tussen Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en bevordert de samenhang tussen groepen mensen. Met Burendag willen beide organisaties mensen dichter bij elkaar brengen. Douwe Egberts verzorgt een belangrijke basisvoorwaarde voor de ontmoeting; een goede kop koffie. Het Oranje Fonds biedt mensen met goede buurtplannen een financiële bijdrage om de plannen op Burendag uit te voeren.

Burendag in Stadshagen
Jongerencentrum Level Z sluit dit jaar aan bij de landelijke Burendag om kennis te maken met haar directe buren. U kunt binnenlopen voor een heerlijk kopje koffie en een rondleiding, buiten worden er diverse spelletjes georganiseerd en staat er onder andere een springkussen! Voor de volwassenen wordt er een veiling georganiseerd waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat! Voor de directe buren is er een barbecue georganiseerd. Het programma ziet er als volgt uit:
12:00 – 16:00 Inloop LEVEL Z met koffie, thee en cake
12:00 – 17:00 Met de motoragent op de foto!
16:00 – 17:30 Veiling
12:00 – 18:00 Buikschuifbaan, springkussen en ijscokar
18:00 – 21:00 Barbecue voor genodigden
19:00 – 21:00 Ouder-Kind-Race en Spijkerslaan
Voor meer informatie over de Burendag bij Jongerencentrum Level Z: www.level-z.nl

Stadshagennieuws.nl is benieuwd of er op deze Burendag in de jonge wijk Stadshagen nog meer buurten activiteiten organiseren om zo hun buurt of straat leuker te maken en elkaar beter te leren kennen. Laat het ons weten via een reactie onder dit artikel of mail naar info@stadshagennieuws.nl. Voor meer informatie over de nationale Burendag: www.burendag.nl.

 

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!