Brandweer voortaan sneller in Stadshagen

vrijdag 30 september 2011

De brandweer kan voortaan sneller reageren als er brand is in onder meer Stadshagen. Dat heeft de gemeente Zwolle vrijdag bekend gemaakt. Door alle brandweerkazernes, dus ook die aan de Harm Smeengekade, 24 uur daags te bezetten, kunnen de mannen sneller uitrukken bij calamiteiten. Nu moest het personeel vaak vanuit huis vertrekken bij een alarm, waardoor de brandweer uit Hasselt af en toe moest bijspringen bij incidenten in Stadshagen. Dat moet met het nieuwe rooster verleden tijd zijn. 

Kostenbesparing
Volgens de gemeente is het nieuwe rooster kostenbesparend.  Gedwongen door bezuinigingen heeft de brandweer bekeken of met een efficiëntere manier van werken kosten bespaart konden worden, zonder de dienstverlening te verslechteren.

Uit gegevens van de afgelopen jaren over het uitrukken van de brandweer is gebleken dat de Zwolse brandweer met een andere inroostering met minder personeel toe kan én dat tegelijkertijd een 24-uurs bezetting mogelijk is. Voortaan zijn de kazernes dus 24 uur bezet met 12 brandweermensen in plaats van 14 personen, verdeeld over beide kazernes.

Nieuwe kazerne
Aan de hoek van de Middelweg wordt in oktober gestart met de bouw van een nieuwe brandweerkazerne die over ongeveer een jaar klaar zal zijn. Door deze kazerne kan Stadshagen nog sneller bereikt worden. Deze post krijgt, net als de posten nu, ook een 24-uurs bezetting. De locaties aan de Harm Smeengekade en de vrijwilligerspost in Berkum worden dan gesloten.

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!