Zwolle in crisistijd sterkste economische gemeente

vrijdag 4 december 2009

Foto: Gemeente Zwolle (Zwolle.nl)

De gemeente Zwolle levert de sterkste economische prestaties van Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek van het weekblad Elsevier, dat deze week is gepubliceerd. Ondanks een economische crisis die al vele bedrijven en gemeentes voor zware hoofdbrekens stellen, weet Zwolle zich ook dit jaar te verzekeren van een sterke economische groei met een verrassend resultaat in de landelijke ranglijsten.

Blijdschap
Bij de gemeente Zwolle is er verheugd gereageerd op het nieuws van weekblad Elsevier. “Sinds 1998 staat de gemeente in de ranglijst in de top 10 van gemeenten die het economisch goed doen. Met dit jaar dus een uitzonderlijk goed resultaat! Dit is een enorme prestatie van het Zwolse bedrijfsleven”, aldus wethouder Knol.

Beste werkgever
Eerder deze week mocht de gemeente zich ook al verheugen op een andere hoge klassering. De gemeente eindigde op de vijfde plaats van de lijst ‘Beste Werkgevers’, waarmee het (wederom) de best presterende gemeente van Nederland is.

Banenmotor
De gemeente Zwolle dankt de klassering van sterkste economische gemeente aan, volgens eigen zeggen, een jonge beroepsbevolking en het zijn van een banenmotor voor de regio. Zwolle heeft meer werk te bieden dan dat er inwoners zijn die ze kunnen invullen. Daardoor levert de stad ook werk voor mensen in de omgeving.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!