Organisatie Stadshagen Run blikt vooruit op Run

maandag 17 oktober 2011 3 reacties

Enkele gelukkige prijswinnaars van de Stadshagen Run 2010.

Nog een paar dagen te gaan en het startschot voor de Stadshagen Run klinkt nabij het Cultuurhuis van Stadshagen. Een kidsrun, de vijf kilometer en de tien kilometer zullen zaterdag 22 oktober centraal staan tijdens de Unicef Stadshagen Run, een loop waarbij het goede doel centraal staat. Stadshagennieuws.nl stelde de vrijwillige organisatie van deze succesvolle Run enkele vragen in voorbereiding op dit mooie Stadshagense evenement. Freda Gaasbeek was zo vriendelijk namens de Stadshagen Run onze vragen te beantwoorden.

De Stadshagen Run komt eraan. Hoe succesvol is de Run?
Zwolle wordt een echte loopstad. Elke wijk heeft nu bijna een eigen loop. Mooi verspreid over het jaar. De loopsport is momenteel heel populair. Wij richten ons op de recreatieve lopers uit de wijk. Het is een gezellige boel. Elk jaar hebben we een behoorlijke groei, behoorlijk succesvol dus.

De inschrijving van de tien kilometer was snel vol. Hoe groot gaat de Stadshagen Run worden?
Een mogelijkheid is om voor meerdere startmomenten te kiezen. Dan is groei nog mogelijk. We hebben niet de ambitie om volgend jaar weer te verdubbelen. Het moet voor de organisatie nog wel te doen zijn. We organiseren alles met vrijwilligers.

Dat de Run populair is, is duidelijk. Wie zijn de mensen achter de organisatie die dit mogelijk maken?
In 2008 heeft ons lid Harry Bartelds het bedacht. Stichting Loopsport Zwolle organiseert de Run. Het bestuur bestaat uit: Jan Reuvekamp, Eric Lieben en Geert Tjarks. Daarnaast hebben we 6 werkgroepen. Waarin weer meerdere mensen samenwerken. Allemaal lid van Stichting Loopsport Zwolle.
Op de dag zelf schakelen we de andere leden, familie, buren en bekenden in om te komen helpen. Indien iemand het leuk vind om zich bij de organisatie aan te sluiten, nodigen we hem of haar van harte uit zich bij ons te melde via info@stadshagenrun.nl We kunnen nog wel wat organisatietalent gebruiken. Met zijn allen is het erg gezellig en vele handen maakt het wat makkelijker. Je hoeft geen lid te zijn van onze club.

Er stond de afgelopen jaren niet veel publiek aan de kant van de weg. Wat is daar aan te doen?
Meer deelnemers betekent ook meer publiek. Er is dit jaar meer publiciteit gegeven aan de Run. Wie weet nu meer publiek langs het parcours.

Er is kans op herfstachtig weer. Wat voor advies geven jullie de lopers voor aankomende zaterdag mee?
Voor de lopers: Toch niet al te warm kleden. Vrijwilligers en publiek wel lekkere warmen schoenen en jassen aandoen. Bij de finish krijgen onderkoelde deelnemers een foliecape. Er is ook warme thee en bouillon. In het bewegingshuis is gelegenheid om te douchen. Onze vrijwilligers verwennen we ook altijd met genoeg koffie,thee, snacks, soep en broodjes.

Gaan de lopers dit jaar een record lopen? Waarop gokken jullie?
Aangezien het parcours is gewijzigd van een ronde van 2,5 km naar een ronde van 5 km kan je de tijden niet met elkaar vergelijken. Meer rechte stukken, minder inhalen, misschien dat er sneller gelopen kan worden. Een deelnemer die heeft geoefend gaf aan dat er meer klimwerk in het nieuwe parcours zit. We hebben daar zelfs niet over nagedacht. We hebben geen kenianen. Meedoen is belangrijker dan winnen of een snellere tijd dan vorig jaar.

Klik hier voor meer informatie over de Stadshagen Run.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!