Wijz nieuwe beheerder noodlijdend Cultuurhuis

dinsdag 25 oktober 2011

Na de aangekondigde leegloop van het Cultuurhuis van Stadshagen werd er voor het voortbestaan gevreesd. De Muzerie, Doomijn en Travers hebben hun huurcontract opgezegd, waardoor het Cultuurhuis met steeds meer leegstand te maken krijgt. Daar lijkt nu verandering in te komen met de komst van de nieuwe beheerder Stichting Wijz. Vanaf 1 januari neemt de stichting het beheer van het Cultuurhuis over en huurt daarnaast ook een deel van de beschikbare ruimte.

Stadshagen kan met de komst van Stichting Wijz opgelucht ademhalen. De komst van de nieuwe beheerder is een belangrijke stap van het voortbestaan van het Cultuurhuis gezet. De bibliotheek en kinderopvang Allio blijven ook in de toekomst gebruik maken van het Cultuurhuis. Met enkele andere gegadigden zijn nog gesprekken gaande.

Ontmoeten
Het Cultuurhuis Stadshagen vormt samen met het Bewegingshuis, het Gezondheidshuis en het Hanzehuis het maatschappelijk aanbod in de wijk. De bewoners hebben aangegeven meer behoefte te hebben aan ontmoetingsplaatsen. Dit komt bijvoorbeeld duidelijk naar voren in het winnende idee voor het wijkbudget: een keuken om etentjes te bereiden die wijkbewoners gezamenlijk kunnen nuttigen. Met ook het culturele en educatieve aanbod in het Cultuurhuis wordt aan deze behoefte tegemoet gekomen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!