Bewoners van geld beroofd door babbeltruc

vrijdag 28 oktober 2011

In het aan Stadshagen grenzende Mastenbroek wisten op woensdag 26 oktober twee getinte vrouwen zich met een verzonnen verhaal binnen te komen bij een boerderij aan de Nieuwe Wetering. Door de bewoners af te leiden, zag een derde kans om een geldbedrag van enkele honderden euro’s weg te halen uit een van de slaapkamers. Dit werd echter ontdekt door een van de bewoners die onraad rook. De politie waarschuwt voor deze manier van afleiden en insluipen in een woning en is op zoek naar de daders.
Op dinsdag 25 oktober meldden zich bij een boerderij aan de Nieuwe Wetering een tweetal getinte vrouwen in de leeftijd van 20 tot 30 jaar met het verhaal dat er een nieuwe groenten- en fruitzaak was geopend in Genemuiden en dat zij gratis fruit kwamen aanbieden. (Ook een verhaal met gratis gebak ivm nieuwe bakkerij is in de omgeving al voorgekomen). Beide vrouwen wisten met hun verhaal binnen te komen en op woensdag kwamen beide vrouwen weer op bezoek. Door de bewoners af te leiden, zag een derde kans om een geldbedrag van enkele honderden euro’s weg te halen uit een van de slaapkamers. Dit werd echter ontdekt door een van de bewoners die onraad rook. Hierop gingen de drie vrouwen er in een zilvergrijze stationwagen vandoor en werd de politie gebeld. Helaas werd de auto niet meer in de omgeving aangetroffen.

De signalementen van de vrouwen luiden als volgt: vrouw met getint uiterlijk, zwart lang opgestoken haar met slag, fors postuur en rond de 1.65-1.70 meter lang. De vrouw had een rond gezicht en bruine ogen en was gekleed in een zwarte rok met een legging eronder en droeg een grijs trainingsjack met zwarte biezen op de mouwen. Leeftijd ca 40 jaar. De tweede vrouw had ook een getint uiterlijk en zwart lang haar met lange krullen erin. Zij had een normaal postuur en was ca 1.60 – 1.65 meter lang. Zij droeg donkerblauwe/grijze laarzen met een bruine bontrand en een donkerblauwe spijkerbroek met een zwart jasje. Leeftijd ca 25 jaar. De derde vrouw, de vrouw die vermoedelijk het geld weghaalde, had een getint uiterlijk, zwart haar en droeg een witte rok met een erg druk bloemetjesmotief erop.

De politie waarschuwt voor deze manier van afleiden en insluipen in een woning. Laat geen onbekenden in uw woning met een mooi verhaal dat vaak te mooi is om waar te zijn. Ook is de politie op zoek naar getuigen of mogelijk andere slachtoffers van deze insluipers. U kunt hiervoor contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem uw melding doorgeven via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!