Kiezen met rood potlood voor Europa

donderdag 4 juni 2009

In Stadshagen kon donderdag op verschillende plekken gestemd worden voor de Europese verkiezingen. Al vanaf half acht gingen de stembureaus open en werd er ouderwets met het rode potlood gestemd. Dat heeft onder meer te maken met twijfels over de betrouwbaarheid van stemcomputers. Bovendien moest vandaag bij wijze van experiment een legitimatiebewijs worden getoond, hetgeen door sommige stemmers in stembureau de Wendakker met licht gemopper werd gedaan.

Naar verwachting zullen de resultaten van de verkiezingen iets hoger uitvallen dan vijf jaar daarvoor, maar blijft de opkomst met naar schatting 40 procent dan alsnog relatief laag. Helemaal stil in de stembureaus was het donderdagavond absoluut niet, na het avondeten druppelden stembewuste Stadshagenaars de bureaus binnen. Zoals bij de tijdelijke scholen van de Wendakker, waar onderstaande foto’s werden gemaakt.

Zodra de eerste betrouwbare uitslagen van de stembureaus in Stadshagen bekend zijn gemaakt, zullen wij deze hier zo snel mogelijk publiceren. Houd Stadshagennieuws.nl dus in de gaten voor meer informatie over het verloop van de Europese Verkiezingen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!