‘T Hoge Huis klaar voor nieuwe bewoners

vrijdag 8 januari 2010

Ondanks vorstverlet door de strenge kou zijn deze week de 40 zorgwoningen in ’t Hoge Huis opgeleverd. Het nieuwe gebouw met een bijzondere architectuur, zorgt voor een opvallende skyline van Stadshagen. Vanaf de Westerholtebrug rijdend richting Hasselt torent de ‘huistoren’ boven alle andere nieuwbouwwoningen uit. SWZ is de verhuurder van de appartementen. De Zorgcombinatie Zwolle levert de zorg aan de bewoners die weldra het Hoge Huis zullen gaan bewonen.

zorgappartementen
’t Hoge Huis ligt op ongeveer 500 meter van het Zonnehuis: aan het water op de hoek van de Bonkehavestraat en Lindenhorstlaan. Bij de bouw van de woonzorgappartementen is rekening gehouden met de mogelijkheden van thuistechnologie (Domotica), onder andere door een spreekluisterverbinding en een oproepsysteem met het Zonnehuis, de aanwezigheid van bewegingssensoren en automatische licht aan- en uitschakeling. Deze mogelijkheden van thuistechnologie is een belangrijk hulpmiddel om de bewoners te ondersteunen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Het bevordert de kwaliteit van wonen en het draait om veiligheid en comfort. Tevens is er een gemeenschappelijke ruimte met een ruim terras, een tuin en een overdekte garage waar de bewoners gebruik van kunnen maken.

wijkfunctie
’t Hoge Huis is er niet alleen voor de bewoners. Ook de inwoners van Stadshagen kunnen gebruik gaan maken van de faciliteiten die dit complex biedt. De multifunctionele ruimte op de begane grond kan gehuurd worden voor allerlei soorten activiteiten. Denk daarbij aan een vergadering van een vereniging van eigenaren, een koffie-inloop voor moeders met baby’s, een bepaalde cursus, een bridge club. Er is een zaal beschikbaar die ruimte biedt aan 25 tot 40 personen en heeft een balkon, terras en eigen sanitair. Ook is er een keuken met alle toebehoren aanwezig. De verhuur loopt via de Zorgcombinatie Zwolle.

toewijzing
De appartementen zijn eigendom van en worden verhuurd door woningcorporatie SWZ. Het wachtlijstbeheer en de toewijzing van de appartementen vindt in samenwerking plaats met het Servicepunt Zorgwoningen.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!