Legionellabacterie al maanden in Bewegingshuis

donderdag 24 november 2011

Al negen maanden heerst de legionellabacterie in de doucheruimtes van de sporthal ‘Het Bewegingshuis’ in Stadshagen. Ouders, sportverenigingen en scholen maken zich zorgen over de gezondheid van volwassenen en kinderen die dagelijks gebruik maken van deze sportvoorziening, zo meldt RTV Oost. De gemeente Zwolle, de huurder van de sporthal, en Bouwinvest Amsterdam, de eigenaar van de sporthal, zijn al maanden met elkaar in conflict over de oplossing van de besmetting. Hierdoor is de bacterie nog steeds in de doucheruimtes van het Bewegingshuis aanwezig.Uit een onderzoek dat de gemeente Zwolle heeft laten doen naar de oorzaak van de legionella kwam naar voren dat het leidingstelsel niet goed is aangelegd. Eigenaar Bouwinvest heeft een tegenonderzoek laten doen waaruit zou blijken dat er niets mis is met de waterleiding in sporthal ‘Het Bewegingshuis’. Intussen proberen vrijwel alle sportverenigingen de gemeente aansprakelijk te stellen en daarnaast willen zij een korting op de huur van de sporthallen. Tot nu toe heeft de gemeente dit geweigerd. Maar inmiddels is Bouwinvest Amsterdam door de gemeente Zwolle in gebreke gesteld. Bovendien betaald Zwolle al enige tijd geen huur meer.

Gemeente en Bouwinvest zijn deze week opnieuw met elkaar om de tafel gegaan om een oplossing te zoeken. Naar verwachting wordt volgende week een plan van aanpak gepresenteerd. Wethouder De Heer zegt dat gebruikers van de sporthal binnenkort worden geinformeerd over een vergoeding voor de geleden overlast.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!