Gemeente zet mes in kosten Stadshagen II

zaterdag 16 januari 2010

De gemeente Zwolle zet het mes in de kosten voor de aanleg van Stadshagen II. Dat blijkt vandaag uit een artikel van de krant De Stentor. Er is een tekort van 24,5 miljoen euro op de grondexploitatie van de toekomstige woonwijk, die teruggebracht moet worden tot 9,5 miljoen. Wethouder Kastelein spreekt van een slimmere invulling van de wijk en niet van een versobering. Toch wordt er in de plannen ingeboet aan de gedroomde ruime opzet van de nieuwe wijk. Straten worden minder breed en er is minder ruimte voor groen.

Werkzaamheden aan Breecamp (Foto: Stadshagennieuws.nl)

Ruimte
Het nieuwe plan toont kenmerken van de manier waarop de wijk Stadshagen I is opgezet. Stadshagen II zou ruimtelijk moeten zijn, met meer groen. De wijk werd gezien als een verbetering van het oudere deel van Stadshagen. Ruim opgezette straten en meer groen moesten het verschil maken.

Directe kostenbesparingen
In het nieuwe plan worden de straten echter een meter minder breed en is er in het deel Breecamp West minder ruimte voor groen. Bovendien wordt de grond van Breecamp-West pas later verworven. De straten in Stadshagen II worden waterdoorlatend aangelegd. Dat betekend verminderde afvoer.

Verder wordt er op plus-voorzieningen bezuinigd. In de plaats hiervan komt er extra woningbouw in het deelplan De Tippe. Waar echt nodig wordt bouwgrond nog opgehoogd. In het ideale model worden er jaarlijks 800 nieuwbouwwoningen opgeleverd. De gemeente gaat er vanuit dat dit de komende jaren slechts 250 zijn. Bovendien wordt de oplevering van de wijk als geheel met enkele jaren uitgesteld tot 2023.

De raadsleden hebben zaterdag het pakket met aangekondigde maatregelen te zien gekregen. De eerste kostenbesparingen moeten 15 miljoen euro opleveren. Eerder dit jaar werd er door bezuinigingen vanwege de kredietcrisis al een streep gezet door het duurzame warmtenet van Stadshagen II.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!