Bouw nieuwe school Het Festival gestart

zondag 11 december 2011

De werkzaamheden aan Het Festival zijn in volle gang. Op de achtergrond het sportcomplex van voetbalclub CSV '28.

Afgelopen weken is de bouw voor de nieuwe brede school ‘Het Festival’ gestart. Het nieuwe gebouw van de brede school komt in het wijkdeel Breecamp-Oost naast voetbalvereniging CSV ’28 en het toekomstige zwembad. De brede school en het kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en peuterspeelzaal van Doomijn zitten nu nog in een tijdelijke huisvesting aan de Oude Wetering. Naar verwachting verhuizen zij in 2013 naar hun nieuwe locatie. Nu de graafmachines de eerste scheppen in de grond hebben gezet mogen de kinderen op een afstandje toekijken hoe hun nieuwe school verrijst.

Van alle markten thuis
Architectenbureau BDG Architecten uit Zwolle heeft de architectenselectie voor de ontwerpopdracht gewonnen. In de brede school zullen een basisschool, een kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal en een buitenschoolse opvang worden gehuisvest.

“Om optimale synergie tussen deze verschillende partijen te faciliteren is het ontwerp gebaseerd op een kruisvormige plattegrond, waarbinnen veel aandacht is besteed aan de inpassing van de onderwijskundige visie”, zegt BDG. “Bovendien zorgen de vormgeving van de plattegrond en de positionering op de locatie ervoor dat er op een vanzelfsprekende wijze verschillende buitenpleinen te midden van veel groene plekken worden gecreëerd.” Bron impressies: BDG Architecten

 

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!