Mogelijke oplichter blijkt verkoper alarmsystemen

woensdag 14 december 2011 2 reacties

Vorige week waarschuwde de politie de inwoners van Stadshagen voor een mogelijke oplichter die langs de deuren ging uit naam van “Veilig Wonen”. Na onderzoek van de politie blijkt deze man een verkoper van een bedrijf dat alarmsystemen verkoopt. Er verschenen meerdere berichten op Twitter waar melding werd gedaan van deze verkoper. De politie heeft het bedrijf verzocht dit soort acties eerst bekend te maken.

Mensen kregen argwaan omdat de man langs de deuren kwam in Stadshagen  met een onduidelijk verhaal over “Veilig Wonen”.  Via Twitter werden inwoners van Stadshagen erop geattendeerd, waarna de wijkagent een waarschuwing via Twitter verzond.

Reageer op dit artikel

reacties

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

2 reacties op 'Mogelijke oplichter blijkt verkoper alarmsystemen' »

  • M schreef:

    Strafrechtelijk was het misschien geen oplichter, maar civielrechtelijk kwam dit er toch wel heel dicht in de buurt. Forums als radar en dergelijke staan er vol mee. Deze meneer is ook bij ons aan de deur geweest voor een zogenaamde actie waarbij je een gratis alarm-systeem kreeg die anders duizenden euro’s zou kosten. “Omdat wij toch al zo met veiligheid bezig waren en zaten de denken over een alarm, was hij er bijna zeker van dat wij ook van deze actie gebruik mochten maken.” Bij dit soort uitspraken krijg ik altijd gelijk al argwaan. Wat hij er niet bij vertelde was dat je dan wel een duur abonnement aan moet gaan op een meldkamer die amper wat doet als er echt wat gebeurt. Ook het verhaal van dat superdure systeem was uit de lucht gegrepen. Voor 200 euro hebben wij ons hele huis kunnen voorzien van een alarmsysteem, zonder maandelijkse kosten. En dan niet alleen de gebruikelijke dingen zoals bewegingsmelders en raamcontacten, maar zelfs als onze vaatwasser of wasmachine water gaat lekken, krijgen wij een melding. Dus ook al is het geen zaak voor de politie: trap er niet in!

  • Marcel schreef:

    Ik raak toch nieuwsgierig: wat is civielrechtelijke oplichting? En wat is het verschil met oplichting volgens het strafrecht?

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!