Aanhoudend tekort kinderopvang Zwolle

dinsdag 20 december 2011

Er zijn te weinig plaatsen binnen de kinderopvang in Zwolle om aan de huidige en toekomstige vraag te kunnen voldoen. Dat blijkt uit een onderzoek naar de kinderopvang dat de gemeente begin 2011 heeft laten uitvoeren . Ook werd in dit onderzoek gekeken naar de tevredenheid van de ouders over de opvang. Daaruit is gebleken dat ouders over het algemeen tevreden zijn maar de groepen te groot vinden, de kosten te hoog en de tijden te weinig flexibel.

Tekorten
De tekorten bij de peuterspeelzalen zijn klein, maar bij de kinderopvang is (net als uit een eerder onderzoek uit 2008 ook bleek) te weinig capaciteit om aan de huidige en toekomstige vraag te voldoen. Onder kinderopvang wordt verstaan:opvang in een kinderdagverblijf, opvang bij gastouder, bezoek peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang.

Verder bleek uit het onderzoek een aantal belangrijke punten:
Verreweg de meeste ouders zijn tevreden tot zeer tevreden over de kinderopvang waar zij gebruik van maken. Tevreden is men over sfeer, betrokkenheid leidsters, veiligheid, speelmogelijkheden, breng- en ophaaltijden. Ontevreden is men vooral over de volgende aspecten: kosten, flexibele opvang, continuïteit in de leiding, groepsgrootte. Er is behoefte aan aanvullende diensten vanuit de kinderopvang is zoals ruimere openingstijden en flexibele opvang.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!